Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com (Capricorn)

Kép: alphacoders.com (Capricorn)

21-én késő délelőtt kezdetét veszi a csillagászati tél. A Nap minden évben ilyenkor éri el pályájának abszolút mélypontját (más szóval: megmerül a sötétségben). És ez az a pillanat is, ahol mélypontot elérve megkezdi emelkedését. Tehát megszületik (vagyis inkább újjászületik) a Fény.

Tekintve, hogy a Nap a cselekvő énünket jelenti, előfordulhat a gyakorlatban is, hogy mostanság pattanunk valaminek a legalján. A kapcsolódó biztató gondolat az, hogy innen már felfelé vezet az út.

Belső munkánknak, befelé figyelésünknek eredményeképpen megszületik a Fény a belső világban, tehát jobban rálátunk vágyainkra, ösztönös indíttatásainkra. És dönthetünk úgy, hogy adott körülmények ellenére (vagy között) leszünk boldogok. Furán hangzik, de ez tényleg egyetlen döntés csak.

A téli napfordulóval a Nap belép a Bak zodiákusi jelébe. Erre az égi helyzetre jellemző az állhatatosság, kitartás és praktikum. Teret kap még a megbízhatóság (és igen: a maximalizmus és perfekcionizmus is befigyelhet). Kulcs-gondolata a következő hónapnak a folyamatos (de nem feltétlenül gyors) fejlődés. Azok a kérdések a legfontosabbak most, amik az időben megtett lépésekre vonatkoznak. Ilyenkor a kozmikus reflektorok is arra irányulnak, aminek eljött az ideje. Ha nagyon eljött az ideje, akkor nagyon erősek a reflektorok. Azért, hogy felismerhessük.

Az érzelemvezérelt cselekvések mellett megjelennek az alaposan átgondolt döntések (a lényeg, hogy legyen döntés), és előfordulhat biztonsági játék is – amíg rajta nem kapjuk magunkat és nem változtatunk.

A Bak stáció lényege, hogy apró lépésekkel eljussunk a legmélyebb pontról a csúcsig, ami csak mászással elérhető.

A kozmikus mágia az, amikor élünk ezzel a lehetőséggel és a kilátást élvezzük ahelyett, hogy a meredek ösvényre panaszkodnánk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.