Oldal kiválasztása

Vasárnap a Fény még mindig uralmi helyzetben lubickol. Mindeközben a női energiákat megtestesítő Vénusz (a maga kreativitásával, gyönyörűségével és művészetével) szendén és észrevétlenül beúszik a Pleiadok csillaghalmaz ölelésébe, amely égi tüneményt a magyar hagyomány a Fiastyúk névvel illet.

Kép: oneminuteastronomer.com

Kép: oneminuteastronomer.com

Mivel pedig a magyar hagyomány magában hordozza az égi bölcsesség emlékezetét, gyanítható, hogy ha nem ez lenne a termékenység kvintesszenciáját hordozó terület a csillagos égbolton, akkor valószínűleg nem is így nevezték volna, hanem mondjuk kiszáradt kecskének. Ám nem így lett.

A Pleiadokat mondják az istenek szerelmi fészkének is: ez az a terület, ahol a teremtő princípiumok pályája keresztezi egymást. Egy bő napon keresztül tehát a Szerelem (és a női kreativitás, művészetek, ihletett alkotás) planétája a termékenység övezetében vándorol.

Kell-e mondanom? Aki gyermekáldásra vágyik, most lásson dologhoz, de aki anyagi értelemben kíván bőséget teremteni, vagy művészi vonalon szeretne alkotni, az szintén helyezze magát aktivitásba. Minden termékennyé válik, gyümölcsöt ont, ami felé szerelmes lelkesedéssel, rajongással tudunk fordulni.

A mostani időszakban szétáraszthatjuk a Fényt a fizikai síkon, betölthetjük vele életünket, és akár naponta többször megrészegülhetünk a mézillattól, a nyár csodájától. Most igazán nem eshet nehezünkre, hogy önfeledten ünnepeljük az Életet.

Pálcák a kézben, áldás az úton.