Oldal kiválasztása

Ha úgy döntünk, a szombat és a vasárnap lehet a tisztázó beszélgetések ideje. A kommunikáció így vagy úgy fontos szerepet játszik, a lényeg csak az, hogy figyeljünk a szokásosnál jobban a megértésre és a megértetésre, mert hátráló Merkúrnál olykor előfordulnak félreértések, légköri zavarok és hasonlók. Azonban ha odafigyelünk és úgy döntünk, akkor nálunk nem ez lesz a jellemző.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com (Childhood Dream)

A saját (egó)játszmáinkra való rálátás könnyíti az előre-felfelé irány meghatározását. Haladóknak ajánlott gyakorlat a tudatos alázat áldozata. Ez a fogalom mindenkinek máshol, másban jelenik meg. Érdemes megkeresni, kinek hol, aztán kicsit gyakorolni.

Akinek van kedve, és csinál magának időt, játszhat a szabad asszociációkkal is. Ilyenkor adunk magunknak valamennyi időt, esetleg egy kezdőszót, és adott idő alatt mindent (MINDENT) leírunk egy papírra (papír és ceruza, NEM laptop!), ami csak eszünkbe jut. Egyáltalán semmilyen korlátot nem szabunk gondolataink, érzéseink előtt (mert ha így tennénk, akkor nem szabad asszociációnak neveznék a módszert). Lásd még: Szabad asszociációk jegyzéke (József Attila). Beismerem: ez rázós, ám roppant haladós ösvénye az önismereti kalandparknak.

Aki kimerültnek érzi magát, menjen ki az erdőbe fákat ölelgetni. Időkorlát nincs, lehet tüdőt tisztítani, nagyokat lélegezni, odafigyelni a levegő ki- és beáramlására, az így keletkező érzetekre. Mivel itt már élőlényekkel dolgozunk, az erdőbe való be- és kilépéskor illik köszönni, az energetikai gyakorlat végeztével illik megköszönni a fának a kapott életerőt.

Pálcák a kézben, áldás az úton.