Oldal kiválasztása

A naptári év első hétvégéje kedvez a tisztításnak és az önmagunkon való munkálkodásnak. Jóllehet a tisztítás most főként lelki kategória, időzíthetünk fizikai szintű takarítást is mostanra. Ez úgyis automatikusan maga után vonja a lelki-érzelmi tisztulást. A konkrét és átvitt értelemben vett tisztítás (a múlt sötét foltjainak suvickolása) hozza el a felismeréseket, zseniális ötleteket, szabadságot hozó sugallatokat. Úgy ám!

Mindez segít bennünket abban, hogy lefaragjuk magunkról a tompa, durva éleket, a kompozíciót zavaró vonalakat és térformákat. Most (újra) aktuális, hogy valamennyien szobrászok vagyunk, és életünk fő műalkotása mi vagyunk.

140105

A tisztítás gyakorlati javaslatai: az ünnepek után jól is esik, és fél napba belefér, ha intenzív testmozgás után (lényeg, hogy jól kiizzadjunk) beülünk a szaunába, jó alaposan leradírozzuk a bőrünket, és rengeteg-rengeteg tiszta vizet iszunk előtte, közben és utána. Jöhet citromos víz, almaecet, alma és sütőtök. Könnyű ételek, rengeteg tiszta víz, sok gyógytea. Borsmenta, kamilla, csalán, zsálya.

A zuhanyozás vége pedig legyen jéghideg víz. Ilyenkor az ember szinte látja, ahogy lelki és szellemi szinten is tisztul, a kényeztetés végére ragyog a bőrünk, ragyog a lelkünk és harminc évet letagadhatunk minden szinten. Jobban működik ilyen ellazult, újjászületett állapotban a meditáció is, az ima is.

Egyébként tudtátok, hogy a jéghideg víz valóságosan képes arra, hogy energetikai szintű tisztítást végezzen? Mondjuk annyira nem lelkesítő ez a tudat, amikor az ember magasföldi, ötfokos kútvízzel zuhanyozik, de a fagyos vizezést követő közérzet minden pénzt megér. Amikor úgy érezzük, hogy mindenre és bármire képesek vagyunk, hogy a világ összes problémája elfér egy szappanbuborékban, különben is, nincs is probléma… A sportot követő eufória kiterjeszthető a jeges zuhannyal.

Haladóknak: szokjatok rá, hogy minden egyes zuhanyzást 30-40-50 másodperces hideg csapatással zártok. Nem reklámozom. Ha kipróbáljátok, meg fogjátok érteni. Amikor kipróbáltam, az első pár alkalom után meg voltam győződve arról, hogy komplett megőrült, aki javasolta. Az ötödik nap után viszont már semmi kincsért nem hagytam volna ki. És ez azóta is így van. Próbáljátok meg. Nyáron sem rossz, de ilyenkor télen az igazi.

Pálcák a kézben, áldás az úton.