Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Szerda hajnalban a Halak zodiákusi jelében lesz újhold. Ez az állás most azt üzeni nekünk, hogy a befelé fordulásból, az érzelmek mélységeire való rálátásból születik a megújulás. Ezen a napon különösen fontos az összegzés. Észrevehetjük – ha akarjuk –, hogy a kezdetek akkor lesznek tiszták és erősek, ha megelőzi őket egy tiszta lezárás és az előző élmények, tapasztalatok összegzése.

Az újhold tüneménye fényszög-kapcsolatban van mindkét bölcsesség-bolygóval. A Szaturnusz az idő és a tapasztalat, míg a Jupiter az igazság és az Isten(-keresés) vonulatát hangsúlyozza. Ennek a bolygóállásnak az egyik lehetséges olvasata az, hogy átnézzük eddigi tudásunkat, levonjuk a konzekvenciákat, és összeszedjük magunkban a bátorságot ahhoz, hogy mélységeiben újítsuk meg filozófiai rendszerünket, szellemiségünket.

Bárhonnan közelítsük is meg ezt a kérdést, mindenképpen sokat segít, ha megmerülünk önnön mélységeinkben. Ha ez első pillantásra nagyon goromba komfortzóna-elhagyásnak tűnik, jusson eszünkbe: kérhetünk segítséget. Amikor megszületik az elhatározás, hogy meg kívánjuk ismerni mélységeinket, ez maga a bátorság. Átlátni, hogy talán nem vagyunk képesek egyedül szembenézni mindennel: bölcsesség. Aki segítséget kér, már eljutott valameddig. Ezen az ösvényen egyáltalán nincs szégyellnivaló.

A Teremtésben mindig ott állnak a megfelelő segítők az út mellett. Nekünk annyi a dolgunk, hogy félreérthetetlen mozdulattal kinyújtsuk feléjük a kezünket, és önerőből akarjunk lépni előre.

Pálcák a kézben, áldás az úton.