Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Különböző személyiségfejlesztő, énkereső és önmegtaláló írások központi eleme a célkitűzés problémaköre. Anélkül, hogy ismételni szeretném a szájbarágós közhelyeket, szívesen felhívom a figyelmet én is arra, hogy ha nincs célunk, bajosan tudjuk eldönteni, jó irányba haladunk-e. Ez közlekedési szempontból ugyanúgy igaz, mint egy egész élet vonatkozásában.

A mostani hetek abban segítenek, hogy a tisztulással párhuzamosan (mert ugye most van ideje a böjtöknek, a test kitakarításának) megjelenjenek új célok életünkben, és ezeket a célokat már valódi vágyainktól inspiráltan jelöljük ki magunknak.

A célok meghatározásánál az egyik alapvető elcsúszás az szokott lenni, hogy olyan dolgokat választunk, amelyeket a környezetünk gondol helyesnek, vagy amiről azt gondoljuk, hogy a környezetünk helyesnek gondolná. Aki már nem sokat ad környezete véleményére, annak ugyanez pepitában egy általa hitelesnek választott guru véleményével kapcsolatban. Közben pedig az egész mesének az a lényege, hogyan találjuk meg lelkünk mélyén SAJÁT álmainkat, amiket magunknak, szellemre szabva állítottunk össze, és hogyan valósítjuk aztán meg őket saját egyéni, különleges kreativitásunkkal, lelkünket tükröző módszerekkel.

Pálcák a kézben, áldás az úton.