Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A most futó 2-3 nap bizonyos értelemben kötéltánc. Az egyik hatás, hogy szavainkkal, gondolatainkkal (sok esetben kommunikációnkkal) komoly változásokat idézünk elő kapcsolatainkban, vagy akár egzisztenciális helyzetünkben. Az erők adottak az általános éjjeliedény-boruláshoz. Vékony a jég, ingatag a kötél; nekünk kell észnél lennünk, hogy ne forduljon át a szándék önmaga kártékony paródiájába.

Másfelől ott a harmóniára való igény, és a finom érzékelés. A tapintat. Használhatjuk úgy is a Merkúr-Plútó quintilt, hogy szavaink, gondolataink erejével gyógyítunk. Gyógyítjuk kapcsolati sebeinket (adottat is, szerzettet is), vagy odafigyelésünkkel, együttérzésünkkel, szavaink simogatásával gyógyítjuk társainkat.

Előfordulhat, hogy gondolkodásunkban köszönt be változás, ami közelebb visz a várva várt harmóniához. Árnyaló tényezőként megjelenik az igazság. Az igazság kimondása, felvállalása (akár magunk előtt). Például abban az értelemben, hogy az igazság kimondása hozza el számunkra a harmóniát és segít nekünk visszaszerezni saját életünk feletti uralmat.

Ez mind izgalmasabbnál izgalmasabb játék. A lehetőségek száma végtelen, de arra azért jó ügyelni, hogy szavaink ne ostorként üzemeljenek. Szavakkal lehet ütni, sebet ejteni, bántani. És ez mind felesleges. Nem azért kaptuk az emberi hang ajándékát, a beszéd képességét, hogy elvegyük vele embertársaink méltóságát. Hanem éppen azért, hogy felemeljük őket is, magunkat is egy fényesebb, emberhez méltó polcra.

Minden szó teremtő varázslat. A szómágiát folyamatosan mindenki alkalmazza. Mellékes kérdés, hogy ki van ennek tudatában és ki nincs.

Pálcák a kézben, áldás az úton.