Oldal kiválasztása

Vedd vissza a hatalmad! – meditáció sorozat

csakra meditáció

7 részből álló meditáció sorozat, melynek folyamán sorra vesszük az emberi test energiarendszerének fő csomópontjait (leánykori néven a hét csakrát) a hatalom szemszögéből. A foglalkozások célja, hogy az ember használja az erejét saját sorsa jobbra fordításáért, saját boldogulásáért és kiléphessen végre az áldozati szerepjátékokból.

Minden csakrához tartoznak fogalmak, lehetséges elakadások, ám minden csakrában ott a megoldás és a magas szinten (építő módon) való működés lehetősége. Mi ezekre a lehetőségekre, meg- és feloldásokra, erőkre koncentrálunk.

A meditációban – fókusztartó irányítás mellett – a résztvevő saját maga ébreszti fel saját erejét és önállóan (aktívan közreműködve a folyamatban) oldja meg- és fel az adott területen található félreműködéseit. Ez azt eredményezi, hogy a résztvevő megtanulja, hogy korlátlan kompetenciával rendelkezik sorsa felett, és ebből a (tapasztalati) bizonyosságból meríti az erőt ahhoz, hogy elhagyja az áldozati attitűdöt, ily módon visszaszerezve a hatalmat a saját (!) életében.

Egy alkalommal egy csakrát nézünk meg közelebbről. Rövid összefoglaló és ismertető után történik maga a meditáció (csillagmeditációs alapokkal és kerettel), majd az est záró akkordja az élmény megbeszélése, kérdésfeltevés – amennyiben erre igény mutatkozik.

Részvételi díj: 4.000,- Ft/alkalom, vagy 21.000,- Ft mind a hét alkalom.

1. Ősbiztonság önmagadban (Gyökércsakra előadás és meditáció)

A hét alkalomból álló meditációs sorozat első állomásán az
alapcsakrával foglalkozunk.

Rövid összefoglalót követően az ehhez az energiaközponthoz tartozó
fogalmakat gomboljuk újra. A vezetett meditáció jól bevált eszközével
oldunk magabiztossághoz, (ős)bizalomhoz, önmagunkba vetett hithez,
bőséghez, szexualitáshoz, vagyonhoz és hasonlókhoz kapcsolódó
elakadásokat.

Képzeletünk segítségével látni fogjuk ezt az energiacsokrot újra
tündöklő fényében, tisztán ragyogni és felfedezzük testünknek ezen a
területén rejlő erőt és izgalmas lehetőségeket.

2. Szex és pénz – slágertémákról máshogy (Szakrális csakra előadás és meditáció) 

A „Vedd vissza a hatalmadat” 7 részből álló, online is elérhető meditáció-sorozat második alkalma, melyben a szexhez és a pénzhez fűződő viszonyunkkal dolgozunk túlnyomórészt.

Már most szólok, hogy a második (szex)csakrával való tevékenykedés bevezetőjében a nyugalom és a prüdéria megzavarására alkalmas momentumok is lesznek (ezúttal sem öncélúan), valamint könnyen megeshet, hogy egyes vaskalapok lerepülnek.

Ennek a csakrának a tematikus foglalkozása tehát 18 pluszos tartalom, vagy hogy is kell ezt fogalmazni… Mellékhatásként előfordulhat anyagi gyarapodás, heveny szexuális tevékenység, esetleg mindkettő.

3. Legyen meg a TE akaratod! (Napfonat meditáció)

Mennyire állsz ki magadért a mindennapokban? Használod teremtő kreativitásod sorsod irányításában? Mi a szupererőd? (Ne nézz furcsán, neked is van szupererőd, legfeljebb még nem tudsz róla!) 
A Napfonat az emberi test fontos erőközpontja. Ide csapódnak be (vagy innen indulnak ki, nézőpont kérdése) az intenzív érzelmek, zsigeri indulatok. Az öröm, félelem, szorongás, izgalom, vagy éppen a hullámvasutas érzés a szélsőséges érzelmi választ kiváltó életesemények kapcsán.

Ennél a csakránál nagyon fontos fogalom a hatalom és a kreativitás. Amikor harmonikusan működik, benne vagyunk az erőnkben és könnyedén, erőfeszítés nélkül irányítjuk a sorsunkat a boldogság ösvényein. Amikor a „semmiből” teremtünk és teremtő kreativitásunkat használva alkotunk, akkor is ezt az energiacsokrot működtetjük.

És – bármily meglepő – ide tartozik az agresszió is, amely önmagunk ellen fordítva (és elfojtva) szorongásban, végletes esetekben pánikbetegségben mutatkozik, míg a külvilágra irányítva (és kellő tudatosság hiányában) ebből lesz az ingerültség, kezel(het)etlen indulatok, dühkitörések.

Kevesen tudják ugyanakkor, hogy az agresszió pusztán az erő egyik kifejeződési formája. A harmadik alkalommal megismerkedünk az „AKAROM” misztériumával, fontos különbségeket teszünk életünket meghatározó lényegi fogalmak között és megtanuljuk transzformálni a destruktív indulatainkat, hogy rombolás helyett vágyaink szolgálatában a boldog bőség, harmonikus sorsvezetés megvalósításában segítsenek bennünket.

Az „Akarom” jegyében ráerősítünk arra a képességünkre, hogy kiálljunk magunkért, ki tudjuk mondani az igeneket és nemeket, legyen szó bár a főnökünkről, édesanyánkról, kedvesünkről vagy a rend őréről. Mert nem a „kivel szemben” a lényeg, hanem a „képes vagyok rá”.

* A fenti kép csak illusztráció, ami azt ábrázolja, amint az „Ismeretlen Meditáló” erejére ébred. A meditáció mellékhatásoktól mentes, főképp nem kell a Solar Plexus Szívcsakrába csúszásától tartani! 🙂

4. SzerelemÉbresztő (Szívcsakra meditáció)

A meditációnak nyugodt szívvel adhatnánk az „Utazás a Lelked körül” címet is. Gondolkoztál már rajta, hogy amikor azt mondod, “én”, pont a Szívcsakrádra mutatsz? Ez nem véletlen, hiszen ez az energiaközpont a lélek háza. De a Szívcsakra más szempontból is különleges, hiszen egyfajta hídként köti össze az alsó és felső csakrákat, az ösztönt és a szellemet.

Az este folyamán szó esik majd magunk és mások elfogadásáról, arról, hogy a szeretet természetét illetően mindig feltétel nélküli, a megbocsátás gyógyító erejéről, a lelki kapcsolódásokról, karmikus szerződésekről és párkapcsolatokról.

Tudom, hogy sokatok ujjbegyén máris fogalmazódik a kérdés, hogy “a lelki társunkat nem fogjuk manifesztálni?” Erre a válasz egyértelmű NEM: egyrészt a potenciális lelki társaid (nem elütés a többes szám) már léteznek, és nem kell őket a 3D-be szuggerálni. Másrészt pedig a sokak által vágyott lelkitársi kapcsolat nem végcél, hanem következmény, aki a meditáció mellékhatásaként léphet fel.

5. A nemet mondás hatalma (Torokcsakra meditáció)

A meditációnak kicsit provokatív célzattal adtam ezt a címet, bár a Torokcsakrához tartozik igent ÉS nemet is tudni mondani a megfelelő időben. Mégis úgy veszem észre, hogy talán kicsit többen vannak azok (főleg nőtársaim körében), akik neveltetésük és/vagy a társadalmi elvárások miatt nehezen képviselik saját érdekeiket és mondanak nemet olyan kérésekre, melyek akár teljesen ellentétesek vágyaikkal és értékrendszerükkel, és a békesség kedvéért inkább az önmegtagadás útjára lépnek.

Természetesen az érem másik oldala sem elhanyagolható, amikor – akár félelemből, akár más okból – az élet által felkínált lehetőségekre képtelen igent mondani az ember, pedig a vágy ott van a szívében. Végső soron mindkét esetben az önazonosság kifejezése sérül, ami egy a Torokcsakra meditációban érintett számos téma közül.

Az este folyamán szó esik még őszinteségről és hazugságról, szómágiáról, telepátiáról, adott szavunk megtartásáról és az érzelmek elfojtásáról, ami a legtöbb ehhez a csakrához kapcsolódó rendellenes működés kiváltó oka.

6. Intuitív bőség, ihletett teremtés (Homlokcsakra meditáció)

„Három szemem van: kettővel nézek, a harmadikkal látok.” – Ismeretlen

A homlokcsakra – leánykori nevén harmadik szem – a spiritualitással és ezotériával foglalkozók és önismereti úton járók körében kiemelt figyelemmel felruházott energiaközpont, hiszen ez az az „érzékszervünk”, amelynek segítségével a fátyol mögé bepillanthatunk, itt lakik képzeletünk, szellemi erőnk és bizony innen is manifesztálunk – kezdve a tudatos vágyainktól a félelmeinkből születő nehéz helyzetekig mindent.

A homlokcsakra a bőségteremtés valódi helye, ide tartozik a vizualizáció, az élet-kép alkotás, a jövőteremtés, és az önismeret. Ez az intuíció, a médiumi képességek és pszi-erők otthona, itt vesszük azokat az üzeneteket, amiket nem a postás hoz, de még csak nem is az okostelefonunkon kapunk.

De mivel minden éremnek két oldala van, az energiaközpont túl- vagy alulműködéséhez tartozik az illúziókba menekülés, a függőségek, a félelem saját belső erőinktől és a depresszió is.

A meditáció során a homlokcsakra energiáinak harmonikus áramlásán fogunk dolgozni, mely által a fenti állapotok oldódnak.

7. Tegyük vissza a spiritualitásba a spirituszt! (Koronacsakra meditáció)

Észrevettétek már, hogy napjainkban a koronacsakrához tartozó spiritualitás sokak fejében valamilyen valóságtól elszakadt és szenvedélyektől mentes dologként él? Vagy egyenesen a realitás előli menekülés eszköze? Pedig a koronacsakrához tartozó energiák integrálása mindennapjainkba a teljes lényünket átható öröm, ragyogás és derű záloga.

A koronacsakra szintjén éljük meg a tudatosságot, itt vállalunk felelősséget életünkért, és bízva a belső vezetésben elérhetjük a teljes szabadságot. Ide tartozik önmagunk, rejtett tartalékaink felszabadítása, az (ön)gyógyítás, az istenivel való egység élménye és a félelmektől való szabaddá válás is.

Ezen az alkalmon megvizsgáljuk, milyen gondolatkörök zárnak börtönbe, hogyan akadályozzuk saját szabadságunkat, a spiritualitáshoz és halálhoz kapcsolódó félelmeket és az alsó hat csakra uralását a koronacsakra által.

A 7+1 részes sorozat ára: 21 000,-
Elérés: online, felvételről