Oldal kiválasztása

Praktikus Misztika Belső Kör archívum

Ha lemaradtál egy korábbi PMBK bejelentkezésről, az archívum lehet számodra a megoldás. Itt végigböngészheted és megvásárolhatod a klubban szereplő korábbi előadásokat élethosszig tartó eléréssel.

A vaginális orgazmus mítosza

A Praktikus Misztika Belső Kör első bejelentkezése. A témán túl sokat nincs mit magyarázni: pont az, aminek hangzik. Tabuk nélkül.

Mágiáról egyszerűen

Kérdeztetek mágiáról, tisztításról, védelemről. Ebben az eseményben lesznek a válaszaim, gondolatindítóim.

 

Előző életek és a tükör törvénye

Előző életek kutatása, hatásuk a jelenlegi inkarnációra. A tükör törvénye. Mit jelentenek az életünkbe vissza-visszatérő helyzetek, azok a programok, amelyeket folyamatosan működtetünk. Félelmeink gyökerei.

Praktikus válaszok sorskérdésekre

Körültekintően választjuk anépszerű sorstémákat és részletekbe menően boncolunk.

 

 

Biztos tilos, ami tiltott?

Ezúttal az előrágott morálkliséket babráljuk kitartóan.

 

 

Destruktív energiák termőre fordítása

Az én témám az lesz, mit kezdjünk a felénk áramló negatív, destruktív energiákkal (úgy is mint irigység, bírálat, becsmérlés, stb.)

 

Félelmeink szárnyán

Hogyan használhatjuk zsigeri indulatainkat (félelmeinket pl.) édes dolgok teremtésére, és hogyan működik a teremtés – a félelmeink, aggodalmaink tükrében.

 

Betegség, a Jó Szolga

A betegségekről mesélek. Arról, hogyan szolgálnak bennünket és mire érdemes fokozottan figyelni azért, hogy csakazértis jól jöjjünk ki minden ilyen helyzetből.

Mit eszik a guru, mivel oltat a padawan?

Terítéken az érzékeny témák: táplálkozás (húsevés, vegánság és ami a kettő között van), mivel szúrassuk magunkat (ha igen), és egyéb elvi kérdések, amiknek a fontosságát sosem lehet túlbecsülni.

Spirituális vagyonkezelés

A vagyon (gazdagság) nem sátáni fogalom, eddig legtöbben eljutottunk. De hogyan szőhetjük össze a két (vagy több) világot boldogságunk érdekében? Mit tehet a közgazdász, ha spirituális? Mit tegyen az ezoterikus kereső, ha fontosnak érzi az anyagi biztonságot?

Istenidomító

Az önismereti úton (és ami azt illeti, azon kívül is) minden egyes témát befolyásol a bennünk élő istenkép. Minden. Egyes. Témát.

 

A test finomhangolása, avagy a BÖJT rejtelmei

A böjtök, testhangolások lelki/szellemi vonatkozásairól mesélek, kiegészítve némi konkrét technikai varázslással.

 

Égi feszültség – belső béke

Sokszor lehet hallani “nehéz”, “feszült”, “kihívásokkal teli” égi helyzetekről. És valóban: sokszor érezzük, hogy szinte zizeg a levegő, forr bennünk az ingerlékenység is akár.  Vajon mi kell ahhoz, hogy ilyenkor is ragyogóan érezzük magunkat?

Hogyan nyiss a gyönyörre

A szégyentelen gyönyör ritka madár manapság. Hogyan kapcsolódhatunk saját rejtett kincseinkhez, belső szenvedélyraktárunkhoz? Mik azok a tipikus működéseink, amikkel térden lőjük saját szabadságunkat – akár szexuális értelemben? Hogyan lesz az elakadásokból, elfojtásokból jó szolga?

A “mindentudás” spirituális leckéi

Hajlítjuk a teret, ez rendben van. De merre? Honnan tudjuk, hogy az “isteni terv” érdekében munkálkodunk, vagy simán át akarunk menni az egónk tankjával bármely falon? Előfordul-e vajon néha, hogy jobban akarjuk tudni, mint az Isten (vagy mint a valódi önMAGunk) tudta, mielőtt készítette jelen élettervünket?

Hogyan kerüljük el a terézanyus divatcsapdákat

Úgy nőttünk fel, hogy szentségnek tartottuk a “szabadság, egyenlőség, testvériség” elvét. Mindannyian szeretjük a fejlett egészségügyi rendszert, a szociális hálót és a jótékonysági szervezeteket. De vajon – ezoterikus szempontból – nem lőjük-e mindezekkel térden saját fejlődésünket?

Tippek & trükkök mérgező kapcsolatok esetére

Mérgező kapcsolatok a gyűjtőneve azoknak az emberközi interakcióknak, amiktől nem erősebb leszel, hanem gyengülsz. Amik elszívják az életerődet, rombolják önbecsülésed és elhitetik veled, hogy életképtelen vesztes vagy és hasonlók. Amikben elfogy a levegő és a világ rideg, kedélytelen pusztasággá válik.

Ilyen kapcsolatokban élni nehéz, de kijönni belőlük, főleg, ha éveket (uram bocsá’ évtizedeket) töltöttünk el így… na, az valóban, igazán nehéz. A szokványos keretrendszerben, persze. De mi van akkor, ha van rövidebb út? Ha van egyszerűsítő formula?

Lelkitársak, életcélok és egyéb sorsfaxnik

Emberekkel beszélgetvén gyakran tör rám az érzés, hogy mostanában az egyik legdivatosabb alibi, amire fogjuk, hogy miért _nem_ lépünk, hogy miért _nem_ élünk igazán, az ez: “nem találom a lelkitársam”, “nem vagyok az utamon”, “nincs meg a szerelmetes hivatásom”. zen az estén ezeknek a fogalmaknak eredünk a nyomába és kísérletet teszünk a megfoghatatlan megfogására. Sőt. Átszerkesztésére. Hogy boldogabban élhessünk, tudjátok.

Démonrehab

Fiatalabb korunkban talán szívesen néztünk horrort, az Ördögűző emlékétől még ma is feláll a szőr a karunkon. De vajon töprengtünk azon, mennyi lehet ezekben a történetekben a valóság? Mi történik, ha van egy tartomány, ami teljesen más, mint ahogy nekünk mesélik évezredek óta? Hogyan segítheti életünket ez a tudás?

Spiribiznisz okosan

Közgazdászként fontosnak tartom, hogy (legalább) két lábbal álljak a földön és értsem a környezetet, amelyben élek. Hosszú évek alatt azt vettem észre, hogy a spiritualitáshoz kapcsolódó piacokra más törvények vonatkoznak, mint az ehető alsóneműkre, és hogy ezen a piacon az együttműködéseknek és társulásoknak is sajátos törvényszerűségei vannak. Ezeket a finomságokat vesszük sorra október második felében.

Szaturnusz, a jó barát

A mostanság egyre égetőbbé váló, Szaturnuszhoz köthető fogalmakat nézzük át, hogyan működtethetjük őket magas szinten.

 

Önszabotázzsal a spirituális fejlődésért?

Hogyan szedhetők rá a hétköznapokban hatékony és aktív önszabotáló mechanizmusok? Hogyan használhatjuk bölcsen a megfelelési kényszert és minek kell ahhoz történnie, hogy saját boldogságunk legyen a legfőbb prioritásunk?

Kreatív jólét a spiritualitásban I-II.

Ezt a hónapot az anyagi bőségnek, termékenységnek, vagyoni kérdéseknek szenteljük. Nem csupán azért, mert nem lehet róla eleget beszélni, hanem azért is, mert most újra aktuális. Milyen vajon az emberhez méltó, szabad élet? Mi akadályozza ezt (kívülről és belülről)? Hogyan változzon a gondolkodásom, viselkedésem, hogy a számomra boldogságot jelentő végeredményt kapjam? És hogyan függ össze a pénzügyi terület a szexualitással?
 
Furfangos évkezdés
 
A naptári év elején szoktunk összegezni, jövőtervezni, célkitűzni. Ez az alkalom abban segít, hogy aki komolyan gondolja, hatékony is legyen.
 
 
 
 
Adaptív ezotéria
 
Sokszor hallunk a spontaneitásról, a komfortzónáról. De vajon mikor érdemes rugalmasnak lenni és mikor hajlíthatatlannak? Hogyan ültethetjük át az adaptiv szemléletet a spiritualitásba?
 
 
 
Tudatmódosítók a spirituális úton
 
Ejsze, divat zajlik. Ayachouasca (ajahúaszka, vagy mi), kokain, fű, nikotin, alkohol, gombák, hasis, MDMA, LSD, ADHD (ja, az nem)… Módosítjuk (vagy épp kiütjük) a tudatunkat, kapcsolódunk veszettül (de hova is?), ihletet akarunk, vagy épp előnyt szerezni másik síkról érkező támogatással. De mindeközben vajon tudjuk-e, hogy mit csinálunk, miért csináljuk és mi történik valójában?
 
Évmegálmodó
 
A csillagnaptárban március 20-a körül kezdődik az új esztendő, ezért mifelénk most jön el az ideje az évtervezésnek, célkitűzésnek. Erről, és a teremtő folyamatok idevágó aspektusairól mesélek nektek, az immár szokásos rövid asztrozófiai kitekintőt követően.
 
Manifesztációs kisokos – amit a vágytáblákról tudni érdemes
 
Közkívánatra mesélek (ismét) arról, hogyan teremtünk a vágyainkból. Sőt, egyáltalán hogyan azonosíthatjuk be azokat a vágyainkat, amik valóban a boldogságunkat szolgálják.
 
 
 
Vizsgaboldogság – életre-halálra
 
Igaz-e vajon, hogy a szenvedés kohójában ég ki a salak az emberlényből?
Lehet-e esetleg a boldog pillanatokból is tanulni? És ha igen, akkor hogyan?
Mi a kulcsa annak, hogy képesek legyünk örülni a sikernek, az elért céloknak? Mi a leggyakoribb kulcs, ami hiányzik az életünkből? Nagy divat mostanában verbálisan hajszolni a boldogságot. De vajon _valójában_ mit teszünk meg érte?
 
Felnőtt gyerekek, gyerekfelnőttek
 
Hogyan működnek a gyermekek? Mi jellemzi a(z érzelmileg érett) felnőtteket? Hogyan okoznak galibát a keveredések, áttűnések? Hogyan lehet rendet tenni magadban, ha nem volt tökéletes gyermekkorod? Mit jelent a felnőttkori tabula rasa? Miért éri meg (ha megéri) felnőttként élni?
 
 
Pszeudovalóságok útvesztőjében
 
Mit tud kezdeni az emberlény a rendelkezésére (nem) álló információval? Hogyan befolyásolják a tévedések, vélemények a világképünket? Mi a valóság? Hogyan igazodunk el a világban? Ha lecsupaszítjuk a képletet, mi marad, amire építhetünk?
 
 
 
Utam a csillagokhoz
 
Sokan kértétek már régóta, hogy legyen egy alkalom, amikor magamról beszélek, hogy honnan indultam és hogy jutottam el a LilithCadmon “stációba”. Most elérkezett ez az idő is.
 
 
 
Spirituális törvények – más nézőpontból
 
Gyakran hivatkozom az előadásokban/beszélgetésekben a spiritualitás első (második, harmadik, stb.) szabályára. Ezekre úgy gondolok, mint az eligazodásunkat segítő útjelzőkre. A “pont leszarom” és társai kiemelt jelentőséggel bírnak életünkben. Róluk mesélek ebben a részben a saját szűrőmön keresztül.