Oldal kiválasztása

Praktikus Misztika Belső Kör archívum

Ha lemaradtál egy korábbi PMBK bejelentkezésről, az archívum lehet számodra a megoldás. Itt végigböngészheted és megvásárolhatod a klubban szereplő korábbi előadásokat élethosszig tartó eléréssel.

A vaginális orgazmus mítosza

A Praktikus Misztika Belső Kör első bejelentkezése. A témán túl sokat nincs mit magyarázni: pont az, aminek hangzik. Tabuk nélkül.

Mágiáról egyszerűen

Kérdeztetek mágiáról, tisztításról, védelemről. Ebben az eseményben lesznek a válaszaim, gondolatindítóim.

 

Előző életek és a tükör törvénye

Előző életek kutatása, hatásuk a jelenlegi inkarnációra. A tükör törvénye. Mit jelentenek az életünkbe vissza-visszatérő helyzetek, azok a programok, amelyeket folyamatosan működtetünk. Félelmeink gyökerei.

Praktikus válaszok sorskérdésekre

Körültekintően választjuk anépszerű sorstémákat és részletekbe menően boncolunk.

 

 

Biztos tilos, ami tiltott?

Ezúttal az előrágott morálkliséket babráljuk kitartóan.

 

 

Destruktív energiák termőre fordítása

Az én témám az lesz, mit kezdjünk a felénk áramló negatív, destruktív energiákkal (úgy is mint irigység, bírálat, becsmérlés, stb.)

 

Félelmeink szárnyán

Hogyan használhatjuk zsigeri indulatainkat (félelmeinket pl.) édes dolgok teremtésére, és hogyan működik a teremtés – a félelmeink, aggodalmaink tükrében.

 

Betegség, a Jó Szolga

A betegségekről mesélek. Arról, hogyan szolgálnak bennünket és mire érdemes fokozottan figyelni azért, hogy csakazértis jól jöjjünk ki minden ilyen helyzetből.

 

Mit eszik a guru, mivel oltat a padawan?

Terítéken az érzékeny témák: táplálkozás (húsevés, vegánság és ami a kettő között van), mivel szúrassuk magunkat (ha igen), és egyéb elvi kérdések, amiknek a fontosságát sosem lehet túlbecsülni.

Spirituális vagyonkezelés

A vagyon (gazdagság) nem sátáni fogalom, eddig legtöbben eljutottunk. De hogyan szőhetjük össze a két (vagy több) világot boldogságunk érdekében? Mit tehet a közgazdász, ha spirituális? Mit tegyen az ezoterikus kereső, ha fontosnak érzi az anyagi biztonságot?

Istenidomító

Az önismereti úton (és ami azt illeti, azon kívül is) minden egyes témát befolyásol a bennünk élő istenkép. Minden. Egyes. Témát.

 

A test finomhangolása, avagy a BÖJT rejtelmei

A böjtök, testhangolások lelki/szellemi vonatkozásairól mesélek, kiegészítve némi konkrét technikai varázslással.

 

Égi feszültség – belső béke

Sokszor lehet hallani „nehéz”, „feszült”, „kihívásokkal teli” égi helyzetekről. És valóban: sokszor érezzük, hogy szinte zizeg a levegő, forr bennünk az ingerlékenység is akár.  Vajon mi kell ahhoz, hogy ilyenkor is ragyogóan érezzük magunkat?

Hogyan nyiss a gyönyörre

A szégyentelen gyönyör ritka madár manapság. Hogyan kapcsolódhatunk saját rejtett kincseinkhez, belső szenvedélyraktárunkhoz? Mik azok a tipikus működéseink, amikkel térden lőjük saját szabadságunkat – akár szexuális értelemben? Hogyan lesz az elakadásokból, elfojtásokból jó szolga?

A „mindentudás” spirituális leckéi

Hajlítjuk a teret, ez rendben van. De merre? Honnan tudjuk, hogy az „isteni terv” érdekében munkálkodunk, vagy simán át akarunk menni az egónk tankjával bármely falon? Előfordul-e vajon néha, hogy jobban akarjuk tudni, mint az Isten (vagy mint a valódi önMAGunk) tudta, mielőtt készítette jelen élettervünket?

Hogyan kerüljük el a terézanyus divatcsapdákat

Úgy nőttünk fel, hogy szentségnek tartottuk a „szabadság, egyenlőség, testvériség” elvét. Mindannyian szeretjük a fejlett egészségügyi rendszert, a szociális hálót és a jótékonysági szervezeteket. De vajon – ezoterikus szempontból – nem lőjük-e mindezekkel térden saját fejlődésünket?

Tippek & trükkök mérgező kapcsolatok esetére

Mérgező kapcsolatok a gyűjtőneve azoknak az emberközi interakcióknak, amiktől nem erősebb leszel, hanem gyengülsz. Amik elszívják az életerődet, rombolják önbecsülésed és elhitetik veled, hogy életképtelen vesztes vagy és hasonlók. Amikben elfogy a levegő és a világ rideg, kedélytelen pusztasággá válik.

Ilyen kapcsolatokban élni nehéz, de kijönni belőlük, főleg, ha éveket (uram bocsá’ évtizedeket) töltöttünk el így… na, az valóban, igazán nehéz. A szokványos keretrendszerben, persze. De mi van akkor, ha van rövidebb út? Ha van egyszerűsítő formula?

Lelkitársak, életcélok és egyéb sorsfaxnik

Emberekkel beszélgetvén gyakran tör rám az érzés, hogy mostanában az egyik legdivatosabb alibi, amire fogjuk, hogy miért _nem_ lépünk, hogy miért _nem_ élünk igazán, az ez: „nem találom a lelkitársam”, „nem vagyok az utamon”, „nincs meg a szerelmetes hivatásom”. zen az estén ezeknek a fogalmaknak eredünk a nyomába és kísérletet teszünk a megfoghatatlan megfogására. Sőt. Átszerkesztésére. Hogy boldogabban élhessünk, tudjátok.

Démonrehab

Fiatalabb korunkban talán szívesen néztünk horrort, az Ördögűző emlékétől még ma is feláll a szőr a karunkon. De vajon töprengtünk azon, mennyi lehet ezekben a történetekben a valóság? Mi történik, ha van egy tartomány, ami teljesen más, mint ahogy nekünk mesélik évezredek óta? Hogyan segítheti életünket ez a tudás?

Spiribiznisz okosan

Közgazdászként fontosnak tartom, hogy (legalább) két lábbal álljak a földön és értsem a környezetet, amelyben élek. Hosszú évek alatt azt vettem észre, hogy a spiritualitáshoz kapcsolódó piacokra más törvények vonatkoznak, mint az ehető alsóneműkre, és hogy ezen a piacon az együttműködéseknek és társulásoknak is sajátos törvényszerűségei vannak. Ezeket a finomságokat vesszük sorra október második felében.

Szaturnusz, a jó barát

A mostanság egyre égetőbbé váló, Szaturnuszhoz köthető fogalmakat nézzük át, hogyan működtethetjük őket magas szinten.

 

Önszabotázzsal a spirituális fejlődésért?

Hogyan szedhetők rá a hétköznapokban hatékony és aktív önszabotáló mechanizmusok? Hogyan használhatjuk bölcsen a megfelelési kényszert és minek kell ahhoz történnie, hogy saját boldogságunk legyen a legfőbb prioritásunk?

Kreatív jólét a spiritualitásban I-II.

Ezt a hónapot az anyagi bőségnek, termékenységnek, vagyoni kérdéseknek szenteljük. Nem csupán azért, mert nem lehet róla eleget beszélni, hanem azért is, mert most újra aktuális. Milyen vajon az emberhez méltó, szabad élet? Mi akadályozza ezt (kívülről és belülről)? Hogyan változzon a gondolkodásom, viselkedésem, hogy a számomra boldogságot jelentő végeredményt kapjam? És hogyan függ össze a pénzügyi terület a szexualitással?
 
Furfangos évkezdés
 
A naptári év elején szoktunk összegezni, jövőtervezni, célkitűzni. Ez az alkalom abban segít, hogy aki komolyan gondolja, hatékony is legyen.
 
 
 
 
Adaptív ezotéria
 
Sokszor hallunk a spontaneitásról, a komfortzónáról. De vajon mikor érdemes rugalmasnak lenni és mikor hajlíthatatlannak? Hogyan ültethetjük át az adaptiv szemléletet a spiritualitásba?
 
 
 
Tudatmódosítók a spirituális úton
 
Ejsze, divat zajlik. Ayachouasca (ajahúaszka, vagy mi), kokain, fű, nikotin, alkohol, gombák, hasis, MDMA, LSD, ADHD (ja, az nem)… Módosítjuk (vagy épp kiütjük) a tudatunkat, kapcsolódunk veszettül (de hova is?), ihletet akarunk, vagy épp előnyt szerezni másik síkról érkező támogatással. De mindeközben vajon tudjuk-e, hogy mit csinálunk, miért csináljuk és mi történik valójában?
 
Évmegálmodó
 
A csillagnaptárban március 20-a körül kezdődik az új esztendő, ezért mifelénk most jön el az ideje az évtervezésnek, célkitűzésnek. Erről, és a teremtő folyamatok idevágó aspektusairól mesélek nektek, az immár szokásos rövid asztrozófiai kitekintőt követően.
 
Manifesztációs kisokos – amit a vágytáblákról tudni érdemes
 
Közkívánatra mesélek (ismét) arról, hogyan teremtünk a vágyainkból. Sőt, egyáltalán hogyan azonosíthatjuk be azokat a vágyainkat, amik valóban a boldogságunkat szolgálják.
 
 
 
Vizsgaboldogság – életre-halálra
 
Igaz-e vajon, hogy a szenvedés kohójában ég ki a salak az emberlényből?
Lehet-e esetleg a boldog pillanatokból is tanulni? És ha igen, akkor hogyan?
Mi a kulcsa annak, hogy képesek legyünk örülni a sikernek, az elért céloknak? Mi a leggyakoribb kulcs, ami hiányzik az életünkből? Nagy divat mostanában verbálisan hajszolni a boldogságot. De vajon _valójában_ mit teszünk meg érte?
 
Felnőtt gyerekek, gyerekfelnőttek
 
Hogyan működnek a gyermekek? Mi jellemzi a(z érzelmileg érett) felnőtteket? Hogyan okoznak galibát a keveredések, áttűnések? Hogyan lehet rendet tenni magadban, ha nem volt tökéletes gyermekkorod? Mit jelent a felnőttkori tabula rasa? Miért éri meg (ha megéri) felnőttként élni?
 
 
Pszeudovalóságok útvesztőjében
 
Mit tud kezdeni az emberlény a rendelkezésére (nem) álló információval? Hogyan befolyásolják a tévedések, vélemények a világképünket? Mi a valóság? Hogyan igazodunk el a világban? Ha lecsupaszítjuk a képletet, mi marad, amire építhetünk?
 
 
 
Utam a csillagokhoz
 
Sokan kértétek már régóta, hogy legyen egy alkalom, amikor magamról beszélek, hogy honnan indultam és hogy jutottam el a LilithCadmon „stációba”. Most elérkezett ez az idő is.
 
 
 
Spirituális törvények – más nézőpontból
 
Gyakran hivatkozom az előadásokban/beszélgetésekben a spiritualitás első (második, harmadik, stb.) szabályára. Ezekre úgy gondolok, mint az eligazodásunkat segítő útjelzőkre. A „pont leszarom” és társai kiemelt jelentőséggel bírnak életünkben. Róluk mesélek ebben a részben a saját szűrőmön keresztül.
 
Kisokos a (férfi)lélekhez
Régebben sokszor éreztem úgy, mintha a férfiak más nyelvet beszélnének, mint mi. Fiatalon magam is rengetegszer sétáltam kommunikációs rókacsapdába, hiába mondta Édesanyám, hogyan csinálják a bölcs asszonyok, gyakran előbb járt a szám, mintsem stratégiát tudtam volna kigondolni. Ez az alkalom a kapcsolatok, a Mars-Vénusz kommunikáció alapgyakorlatait veszi sorra.
 
Karmikus leckék a numerológia tükrében I. és II
 
A számok nem hazudnak – tartja a mondás. De vajon mit tudhatunk meg karmikus leckéinkről a számmisztikából, és miben különböznek ezek a karmikus feladatainktól? Emese mesél nektek erről most. Készüljetek papírral és tollal! 
 
 
Tekintélyszemélyek régen és most
 
Néha beszélünk róluk, néha nem. Néha tudatában vagyunk kilétüknek, néha nem.
Terítéken lesznek a tipikus és atipikus tekintélyszemélyek, a tőlük kapott útravaló jelentősége, függetlenül attól, hogy a tudatos elménk első nekifutásra elő tudja-e hívni, vagy sem.
 
A megbocsátás logikája és gyakorlati alkalmazása
A valódi megbocsátás számomra kicsit olyan, mint a földönkívüliekkel való találkozás. Sokan beszélnek róla, de csak kevesen találkoztak vele valójában. Továbbra is tartom, hogy a megbocsátás nem akaratlagos tevékenység, azonban ha néhányat lépünk visszafelé, logikusan levezethető, hogyan alakul ki magától, és hogy mi a gyakorlati haszna és lkalmazási lehetősége.
 
Rutin-kisokos a praktikus misztikumhoz
Mindannyian ismerjük az érzést, amikor elvégzünk egy tanfolyamot, vagy csak egyszerűen időt szentelünk magunknak és végre összeállítjuk életmódváltásunk részleteit – majd az egész max. 21 nap alatt megy a kukába. Itt összegyűjtöm, milyen segéderőink vannak ebben a folyamatban, milyen a hasznos rutin, milyen fontos tételei vannak az életnek, ami mindhárom síkon kielégítő, eredményes és boldog.
 
Gyerektémák: enyém, tied, övé, senkié
Folyton aktuális téma a gyermek. Akár azért, mert szeretnénk, vagy nem szeretnénk, mert van, vagy másnak van, vagy bár ne lenne. Aztán vannak a mozaik-családok, az örökbefogadás és a speciális helyzetek. Szó kerül válásról, nevelésről, bizalmi viszonyokról, elengedésről és, határállításról. A vezérfonalat főként az asztrozófiai és rendszerszemléletű megközelítés adja, de használni fogjuk a józan eszünket is.
 
Bizalmi témáink I. és II.
Azért esett erre a témára a választásom, mert rendszeresen kapom tőletek a visszajelzéseket privátban és publikusan is, hogy a bizalom valamelyik aspektusával hadilábon álltok. Ezek az alkalmak a bizalmi témákkal foglalkoznak, úgyis mint önbizalom, ősbizalom, önértékelés, magabiztosság, biztonságérzet és biztonságteremtési képességek, viszonyunk élethez és halálhoz.
 
Teremtés télidőben
PreLuca mágia: hagyományosan úgy tartjuk, hogy a teremtés ideje a tavasz és a nyár, pedig Luca és az utána következő kiemelt napok épp úgy alkalmasak bőség- és szerelemvarázslásra, mint a nyári ünnepek. Igaz, hogy itt egy kicsit máshogy kell megfogni a dolog végét, de ez nekünk egyáltalán semmilyen problémát nem okoz, hiszen szokva vagyunk már a rejtélyekhez és a különleges egoldásokhoz. Ugye?
 
Nagy levegő, Fényelés
A fényelés egy filmművészetben használt fogalom, az utómunka része: ilyenkor a szakemberek a fénnyel játszanak annak érdekében, hogy a végeredmény sokkal jobb legyen. Mi is hasonlóképp fogunk eljárni, csak mi a belső tartományokra fókuszálunk. A „nagy levegő” rész pedig arról szól, hogy minden nagy újrakezdéskor érdemes meg-állni, átgondolni ami eddig történt és tiszta fejjel megtervezni az eljövendőt.
 
Fogadalmak sorsa álomidőben
A naptári év fordulójához kapcsolódó tevékenységek egy része teljesen időszerűtlen ilyenkor. Például ilyen a jövőtervezés és az ehhez kapcsolódó fogadalmak.
Ezen az alkalmon szót ejtek arról, mi történik az álomidőben tett fogadalmakkal és elhatározásokkal, megnézzük, milyen (teljesen logikus) okok vezetnek ehhez a kimenethez, és röviden szó lesz arról is, hogy ha nem a fogadalmak és távlati tervezés időszerű ilyentájt, akkor micsoda.
 
Előretekintő a kínai asztrológia és az asztrozófia segítségével (2023)
Közösen mesélünk (Emese és Anikó) arról, hogy az előttünk álló körülbelül egy évben mi várható, hogyan tudjuk a legkedvezőbben kihasználni a kozmikus áramlatokat. És ki tudja, idő függvényében lehet, hogy még egy kis numerológia is keveredik a diskurzusba.
 
 
 
A tárgyak mágiája
A mágikus praxis méltatlanul elhanyagolt/elfeledett ága a tárgyak információval való feltöltése, illetve ennek nagyobb testvére, amikor nem csupán információt táplálunk adott tárgyba, de alkalmasint feladatot is adunk neki. Szó kerül ennek a praxisnak határairól és korlátairól, ugyanúgy, ahogyan a benne rejlő csodálatos lehetőségekről.
 
 
 
Kreativitásunk felszabadítása
Különös tekintettel az emberi kapcsolatainkban rejlő, vélt vagy valós blokkokra, korlátokra. Azokra a helyzetekre, amikor azért (nem) teszünk meg valamit, mert egy számunkra fontos(nak gondolt) személy (nem) örülne neki, vagy mert félünk, hogy a szívünk szerinti viselkedés kalamajkához vezetne. Különös tekintettel a befejezésektől, veszteségektől való félelmeinkre. 
 
 
Négylábú segítőink I.
Buksi a legjobb házőrző, Cirmi szuper egerész, és Géza is csodálatosan húzza a lovaskocsit, de mi van ezen túl? Lehetnek jelen (többnyire) négylábú társaink más minőségben is az életünkben? (Vigyázat, spoiler következik: a válasz igen!)
 
 
Női archetípusok a modern valóságban – avagy istennők a helpdesknél
Sztereotípiák, színtípusok, testalkat-típusok, személyiségtípusok, archetípusok: a tipizálás, kategorizálás mindig a hétköznapi életben való eligazodásban segít bennünket. Sokszor azonban kiderül, hogy a nagyanyáink idejében még kitűnően működő kategóriák mára elavultak, vagy akár teljesen el is tűntek. Természetesen nem véletlen, amikor valakit hirtelen elkezd érdekelni Lilith, Nephtisz, Hekaté, vagy éppen Káli alakja. Az ősi archetipológia a mai napig érvényes kulcsokat ad kezünkbe.
 
Négylábú segítőink II – Misztikum és praktika
Közkívánatra érkezik a márciusi hiánypótló állatos előadás folytatása, hiszen a témát még bőven nem merítettük ki. Ezúttal egyszerre evezünk misztikus és praktikus vizekre Emesével.
 
 
 
Kötések, horgok és rontások – boszorkánykisokos magyarul
„Magyarul”-sorozatunk következő részében a fizikai síkon túli kötési módozatokat tárgyaljuk. Megbeszéljük, honnan lehet őket felismerni, mik a főbb jellegzetességeik, hogyan hozzuk őket akár akaratunkon kívül is létre és milyen emberfeletti képességek szükségesek a lebontásukhoz (na jó, ezt inkább elárulom most: semmilyenek). Részletes leírás