Oldal kiválasztása

Kudarcok édes gyümölcsei – előadás és meditáció

Az egyik legfőbb ok, amiért nem indulunk el álmaink útján, az a kudarctól (a hibázástól) való félelem. Mivel pedig a félelem többnyire ellenkező irányba hat ahhoz képest, amire vágyunk, ezért fontosnak érzem, hogy ezt az alkalmat a kudarctól és hibázástól való félelem cincálásának szenteljem.

Mi van mögötte? Mitől félünk valójában? Milyen a sikeres ember kudarca? Hogyan hibázhatsz úgy, hogy munkád gyümölcse mindenkor megédesüljön?

Családi mintáink és iskolarendszerünk egyaránt arról szólnak, hogy kerüljük el a hibákat, mert a hibákért büntetés, végső soron kiközösítés, megszégyenítés jár. A matek példánál nem az eredmény számít, hanem hogy úgy vezessem le, ahogy a tanár előzőleg mutatta. A kreatív megoldásokat inkább büntetik, mint jutalmazzák. Általános cél az uniformizálás.

A bökkenő ott van, hogy a való életben semmi nem négyzetraszterbe illeszthető. Vannak persze felismerhető mintázatok, ám a Kozmosz – normál működésben – mindig jutalmazza, mindig értékeli a kreativitást, az anyagba oltott képzelet teremtő valóságát.

Ezen az estén – ha úgy választod – biztonságban átkelhetsz a kudarcoktól való félelem szakadékai felett, és megtanulhatod, hogyan hagyd meg másoknak a szubjektív véleményüket és hogyan gondolkodj az úgynevezett „hibákról”, hogy azok édesítsék és előre-felfelé mozgassák életed szekerét.

Részvételi díj: 4.500,- forint