Oldal kiválasztása

„MUKODJ!!!”  alkalmak részetes leírásai

Az alábbiakban olvashatjátok a 10 „MUKODJ!!!”  – Önszeretési és önszerelési kör alkalom részletes leírását.

1.: 2022. október 15. „Tiszteld apádat és anyádat!” – a keresztyén-gyökerű kultúránkban virágzó családi tabuk és félreműködések

Megvizsgáljuk, milyen egy egészséges családrendszer, mik a modern emberekre leginkább jellemző félreműködések, ránézünk az apai és az anyai örökségünkre (szellemi és lelki értelemben). Ha találunk elakadást (bízvást találunk majd), megbeszéljük, hogyan oldhatók/tisztíthatók ezek könnyedén.

Tisztázzuk, mit jelent pontosan tisztelni, szeretni, elfogadni egy családtagot, hogy melyik elengedhetetlen, melyik választható, és különbséget teszünk fogalmak között, amiket sok filozófiai irányzat előszeretettel mos össze.

Kitérünk kötelezettségekre, elvárásokra is, mind felfelé (a szüleink felé), mind lefelé (a felnőtt és a még fiatalkorú gyermekeink esetében).

Természetesen felteszünk abszolút kínos kérdéseket is – családi témakörben.

 

2.: 2022. november 19. Féltékenység, hazugságok – ki hazudik kinek? Destruktív működések a párkapcsolatban, amik pedig nem is ott keletkeznek. Válóleckék: a méltó elengedés művészete

Rávilágítunk a féltékenységek, hazugságok és egyéb destruktív működések valódi gyökereire. Benézünk a trendi önhazugságok mögé és magunk mögött hagyjuk az áldozati és mártírjelmezeket is. Szellemi úton végigmegyünk a gyermeki (éretlen) viselkedéstől a felelősséget vállalni képes és hajlandó, érzelmileg érett felnőtt működéséig.

Megértjük és kigyomláljuk ezeknek a pusztító állapotoknak az eredőjét és olyan minőségekkel helyettesítjük, amik örömet teremtenek.

A „Válóleckék” részben átbeszéljük, mit és hogyan tehetünk/mondhatunk akkor, amikor egy kapcsolatnak valóban lejárt az ideje. Hogyan ismerhetjük fel a méltó elengedésre nyitva álló időintervallumot, mit tegyünk, hogy elkerülhessük a gyűlölködést, vagdalkozást, közös kínlódást.

Megvizsgáljuk a saját fájdalmakat (amik általában arra késztetnek, hogy büntessünk/bosszút álljunk), és megértjük a partnerünk sebeit, fájdalmait és sérelmeit, hogy imigyen szélesítve látókörünket, méltó módon fejezhessük be azt, amit oly nagy örömmel és lelkesedéssel kezdtünk el annak idején.

 

3.: 2022. december 10. A „legrosszabb” leckéje – ha egyedül maradok, ha nem lesz állásom, ha nem lesz gyerekem; a hiányból teremtés nehézsége

Ebben a részben összefoglaljuk a (valóság)teremtés menetét és technikáit, mert ebből fogjuk világosan látni, miért felesleges (vagy éppen kontraproduktív) aggódni, illetve felkészülni a legrosszabbra.

Leásunk félelmeink mélyére, megkeressük a valóságalapot és szembenézünk a rémségekkel. Mindenkinek van szekrénye, mindegyikben lakik egy (vagy több) mumus. Hát, most biztonságos, támogató környezetben lehetőséget kapnak, hogy megmutassák, mit tudnak.

A címben kiemelt példákon kívül várjuk a saját, konkrét félelmeiteket, hogy azokat is transzformálhassuk. Kiváló gyakorlati példák válnak majd belőlük.

 

4.: 2023. január 14. Az érzelmileg zárt férfi – avagy kötődési változatok a megoldáscentrikusság halmazán

Sorra vesszük a kötődési típusokat – ahogyan a legelterjedtebbeket ismerjük az emberlény halmazán. Mindegyiknek elmeséljük a jellemzőit, és hogy mit lehet velük kezdeni, ha épp egy ilyen vagy olyan kötődési jegyekkel rendelkező partnerrel hoz össze a jósorsunk. Nem lenne a folyamat ÖNismereti, ha nem néznénk ugyanakkor a saját kötődési mintáinkra is. Meglehet: meglepetéseket is találunk.

Megbeszéljük, mikor van alapos ok a reménykedésre, és mikor kergetünk hiú ábrándokat.

Tudjuk, hogy általános receptek márpedig nincsenek, de azért persze újra és újra megkísérlünk szerkeszteni párat.

 

5.: 2023. február 11. Férfitabuk, lovagcsapdák – hogyan segíthet a nő a férfinak, hogy Férfi lehessen

A neuralgikus témák királya. Hol találhatók a valódi Férfiak, mi történik a modern társadalomban (részben a sikeres emancipációs vívmányok következtében) a hímneműekkel (ezzel párhuzamosan mi zajlik a feminin-oldalon), és hogyan oldhatók meg ezek a kifejlett gubancok?

Mit tehetnek a hölgyek, ha megelégelték, hogy férfimódra működjenek és újra érezni akarják bájos, kacér, vonzó, ellenállhatatlan női mivoltukat?

Hogyan kínáljunk az uraknak bombabiztos ziccereket önnön férfierejük megtalálásában és megélésében?

Hamupipőke csapda – háztartási alkalmazott királyfit keres, vs. kecskepásztor királylányra hajtana (avagy az önismeret hasznossága a párkapcsolatok piacán)

Néhány tanulságos „tündérmeséből” kiindulva megvilágítjuk a lehetetlenség csapdahelyzeteit, amikről álmodozni tanultunk kisgyermekként. Ismét érintjük a saját életünkért vállalt felelősség lehetőségét, hiszen ezen keresztül találunk rá a saját kincsesbarlangunkra.

Leképezzük az önismeret hasznosságát konkrét párkapcsolati helyzetekre és témákra. Ennek folyományaként azokra a dolgokra tudjuk összpontosítani erőinket, amik valóban fontosak és megvalósíthatók, a nekrofil hercegeket meg hagyjuk a fenébe.

 

6.: 2023. március 11. A manifesztáció művészete – tippek és trükkök örömteremtéshez

Teritéken az önismeret és anyagi témák kapcsolata (test, pénz, érzéki élmények, saját kapcsolatunk az érzékeinkkel)

Tavasszal kezdődik az új ciklus az évkörön, éled a természet. Sokkal könnyebb az emberlénynek is, ha ilyenkor valamilyen teremtő tevékenység medrébe tereli a pezsdülő energiáit.

Ha egész nap a fotelban ülnénk, azt vennénk észre, hogy valami nyughatatlan izgágaság, valamiféle viszketeg feszültség, olykor már-már idegesség kerít hatalmába. Sokan félreértik ezt és elkezdenek nyugtatót/altatót szedni, esetleg lazító-oldó légzőgyakorlatokat végezni. Ezekkel sincs persze semmi baj, csak tavaszkor másnak van itt az ideje.

A tavasz energiája olyan, mint az erős szél, ami dagasztja a vitorláját a világos cél felé tartó hajósnak. A tavasz energiája hozza elő a magból a növényt, jeleníti meg a sötét mélységből sarjadó erőt a napvilágos felszínen. Ilyenkor manifesztálódnak a Teremtés álmai anyagi formában.

Ilyenkor tűnik könnyűnek és automatikusnak a teremtés, a megvalósítás, legyen szó akár anyagi bőségről, akár új szokásokról, akár nagy és fontos dolgok elindításáról.

Elsődleges kapcsolatunk az anyagi világával a saját testünk. Végigvesszük, mit jelent ez és hogyan lehet segítségünkre a gyakorlatban. Az anyagi világgal való interakciónk további fontos részei a pénzügyek, az anyagi világgal való jó barátság, a saját teremtőképességünk és az érzékszervek általi tanulás és fejlődés lehetőségei. No és persze az, ahogyan mindezek az önismerethez kapcsolódnak.

 

7.: 2023. április 15. Energia (gyűjtés) a kapcsolatban: csak az fejlődik, amibe energiát teszel; Fókusz, önmotiváció, tudatosság

Főként a párkapcsolatokra helyezzük a hangsúlyt, de ezeket a recepteket bármely (akár családi, akár baráti) kapcsolatra is alkalmazhatjuk.

Néhány alapvető törvényszerűségen keresztül tudatosítjuk az „energia” jellemzőit. Sorra vesszük, mire fontos figyelni és mi rabolja az erőnket. Segítünk meghatározni a prioritásokat a saját életedre vonatkozóan, és ennek kapcsán szót ejtünk a határállítás hogyanjáról, szükségességéről és jelentőségéről. (Személyes véleményünk szerint ez az egyik legfontosabb része ennek a folyamatnak.)

Kapcsolaton belül előfordulhatnak olyan időszakok, amikor kicsit szűkét érezzük az energiának: esőre áll az időjárás, kikapott a kedvenc csapatunk, lehányta a gyerek a macskát, stb. Ilyenkor jól jöhet néhány módszer, amivel lelkesíthetjük önmagunkat, tudatosan megváltoztatva a viszonyulásunkat a külső körülményekhez. Egyáltalán: hogy emlékeztessük magunkat, hogy az ún. „külső körülmények” viszonyulási alapot képeznek, az érzelmi reakció nem egyválasztós adottság.

 

8.: 2023. május 13. „Beszélj hozzá!” – a MAG-kommunikáció; Isten szava (ige), a tudatos szóhasználat, értő figyelem

Szintén (nem feltétlenül csak) párkapcsolati kategória. Megismerkedünk a hatékony kommunikáció módszertanával. Gyakorlati példákon, és igény szerint szituációs gyakorlatokon keresztül mutatjuk meg, hogyan lehet úgy megjelenni a párbeszédekben, hogy az a bizonyos sokat emlegetett asszertív hozzáállás megvalósuljon.

Hogyan tudom képviselni magamat úgy, hogy sem önfeladó, sem szolgai, sem erőszakos nem leszek? Hogyan tudok a (beszélgető)partnerem valódi igényeire és észrevételeire reagálni? Hogyan kerüljem el a „nyuszi fűnyírója” csapdáját?

Ha nem akarok elveszni az „azt gondolom, hogy azt gondolja, ezért majd azt mondom, amire ő szerintem így fog érezni” zsákutcájában, egyszerű megoldásként kínálja magát a patent, egyértelmű és hatékony kommunikáció. Ami körül elég nagy a habverés, az alapjai mégis szívsajdítóan egyszerűek.

Ide kell hoznunk a férfi-nő, nő-férfi szótár szükségességét. Átvesszük az alapvető eltéréseket férfiak és nők kommunikációja, gondolkodása között, és hogy a hasonlóságokat hogyan fordítsuk előnyünkre, a különbözőségeket hogyan hidaljuk át az összes résztvevő örömére.

A tudatos szóhasználat témájánál ismét érintjük a valóságalkotás folyamatát: miért nem mindegy, milyen szókapcsolatokat használunk visszatérő jelleggel, miért nem érdemes kötőszóként bazmegolni (noha semmi nem tiltja), és hova lesz az erő, ami meggondolatlan felkiáltások képében távozik a tarisznyánkból. Megtanuljuk kézbe venni és irányítani a szavak és a szavak teremtőképességének energiáját.

 

9.: 2023. június 10. Istenkép nagygenerál a boldogságért

Amikor nehezen (se) megy a boldogság, amikor csak kábé sejtjük, milyennek kell lennie valakinek, amikor örömteli az élete, és ugyanolyan kábéval tudjuk, hogy mi ettől nagyon messze vagyunk.

Amikor boldognak kellene lennünk, végül is minden (akár) jó (is lehetne), valami mégsem stimmel.

Akkor jön az igazodási pontunk vizsgálata: milyen belső akadályok, tiltások állnak a boldogságunk, szabadságunk útjában. Egyáltalán: milyen kényszereket, muszájokat és tiltásokat építettünk az életünkbe, amiknek talán rég lejárt a szavatossági ideje?

Mik azok az örök értékek, amikhez talán érdemes visszakanyarodni, mert a modern társadalmi struktúrákban nincs hiánypótlék?

Ehhez a témához tartozik az önbizalom, önértékelés és önszeretet érzékeny, sokszor kínos témája. Ha ezek valós fogalmak, hogyan lehet eljutni hozzájuk? Hogyan kerülhetünk az önbizalom, pozitív önkép és az önszeretet állapotába? És egyáltalán: ez az egész nem nárcisztikus pszichopata önzés? És mit fog szólni a falu?

 

+1: 2023. július 1. Szertartások: alapok (gondolatok tisztasága, felajánlások; manifesztáció szükségtelensége)

Spirituális lényként szeretünk magunkra gondolni. Akkor hát használjuk is, ami adatott. Ismerjük meg az alapelveket, az erőket, amik/akik segítségünkre lehetnek, amikor felfedezzük önazonosságunkat és életutunk magasrendű megéléséhez kérünk támogatást a matematikai képletekkel leírható világ határain túlról.

Lehet a teljes sorozatra vagy csak egyes alkalmakra jelentkezni.