Oldal kiválasztása

Mitől szexi a magyar nő?

2019. szeptember 18-án és október 9-én két részes transzformatív beszélgetést tartottunk Szemes Nóra személyi stylisttal, ahol anői szépség és szexepil rejtelmeibe ugrottunk fejest, különös tekintettel a magyar nőiségre.

Nem titkolt célunk volt, hogy szakmai tapasztalatainkra és saját megéléseinkre támaszkodva gondolatokat ébresszünk és tegyünk helyre ebben a témakörben, hogy minden résztvevő felismerje saját szépség-forrását, és megtalálja azt a belső utat, melyen tovább haladva élete minden területét táplálhatja ezzel  a különleges női erővel.

A jó hír az, hogy ha nem is tudtál személyesen jelen lenni, most megrendelheted a két alkalom teljes tartalmát online eléréssel, amit mennyiségi és időbeli korlátok nélkül tudsz nézni.

Mit mondanak a résztvevők?

„Leírás alapján nem akartam elmenni mert az egómat egyáltalán nem fogta meg a téma, viszont akárhányszor elolvastam (minimum 3x) úgy éreztem mintha nálam nagyobb erők lökdösnének, hogy már pedig erre el kell mennem. Megérte! Próbáltam a jegyzeteim a megérzések alapján vezetni és azóta is már több olyan szálat indított el az életemben, amire úgy érzem, szükségem volt (lingam masszázs említése során eljutottam a tantráig és a párommal 10+ év után is újat, magasabb szintet tudtunk megtapasztalni.)
A téma néhány aspektusa arra is ráébresztett, hogy nincs velem semmi baj és meg kell élnem azt, amim van a lehető legnagyobb teljességgel. Ez egy nagyon fontos és erős üzenet volt számomra, ami minőségi javulást hozott az életemben és a párkapcsolatomban is.
Házi feladatok mind spirituálisan mind intellektuálisan hasznosak és érdekesek.
A meditációk mind a kettő előadásnál hihetetlen erősek voltak!
Többet kaptam mint amire bármikor számítani mertem volna, és ezért teljes szívemből hálás vagyok! Köszönöm.”

N. (Budapest)

Hogy miért éreztük hozzánk közelállónak és kiemelten fontosnak ezt a témát?

A magyar nők szépek.

A magyar nők szexisek.

Rengeteg külföldi utazásunk során és más országokból érkező ismerősök visszajelzései alapján rendre ez a sztereotípia köszönt (és köszön) vissza. Persze ez távolról sem nevezhető reprezentatív felmérésnek, mégis szöget ütött a fejünkbe, hiszen hivatásunk során mindketten túlnyomó részt nőkkel foglalkozunk, és ezekből az interakciókból többnyire nem azt a következtetést vontuk le, hogy a magyar nők ezt gondolják, vagy akár elhiszik magukról.

Ehhez még hozzájöttek a saját szépségünkről alkotott elképzeléseink változásai kalandos önismereti utunk során, és megszületett a kétrészes program gondolata, melynek keretében alámerülünk a női szépség, szexiség (és így óhatatlanul a szexualitás) mélységeibe.

Röviden rólunk:

Hiszem, hogy nőnek lenni izgalmas, örömteli kaland is lehet, hogy a valódi szépség az önazonosságból fakad, és éppúgy megtalálható benne a méltóság és a tartás, mint a bűbáj és a feltétel nélküli önszeretet. Szerelmetes hivatásom során nők százait kísértem az úton, mely közelebb vezette őket valódi nőiségükhöz, de sokszor tapasztaltam, hogy a társadalmi konvenciók és berögzült elvárások miatt sokszor mintha árral szemben úsznánk. Pedig ha a nő a helyén van, minden a helyén van. A régi szerepek és világnézet felett eljárt az idő – ezt kimondva- kimondatlanul mindannyian tudjuk. Itt van hát az ideje, hogy felvállaljuk annak a felelősségét is, hogy szabadságunkban áll újat, kényelmeset, testhezállót rajzolni magunknak, olyan világot, ami a versengés helyett együttműködésen és támogatáson alapul, és amelyben a szépség fogalma is megérdemelt helyére kerül.
Burger Anikó – asztrozófus, spirituális tanácsadó, motivációs előadó

 

Szívemnek kedves ez a téma. Kifejezetten küldetésemnek tartom meggyőzni a hozzám forduló nőket arról, hogy ne csak elfogadják magukat, hanem ismerjék fel, hogy úgy gyönyörűek, ahogy vannak, a saját adottságaikkal, és hasonlítsák magukat önmaguk éppen elérhető legjobb verziójához, ahelyett, hogy elérhetetlen (és hasztalan) illúziókat kergetnének. Ahelyett, hogy a külvilágban keresnék a szépséget, szeretem megmutatni nekik, hogy elindulhatnak befelé is, és önmaguk megismerése által csodákra bukkanhatnak. Amikor megértjük, hogy a szépség miért fontos, ugyanakkor mennyire nem fontos, és végül a kettő közötti különbséget is, végre bekerül ez a fogalom az azt megillető helyre. Ekkor tudunk túllépni a szépség felszínes burkán és megérteni a mélyebb tartalmát, és ekkor leszünk képesek meglátni a szépséget önmagunkban, másokban, mindenben. Mert a világ szép!.
Szemes Nóra, személyi stylist

Témák, amiket érintettünk a két alkalom során (a teljesség igénye nélkül):

  • A Kleopátra-hatás – szép vagy szexi?

  • Nem minden arany, ami fénylik – mit tanulhatunk a szépségipari kulisszatitkokból

  • Marketing és média – a torz tükör

  • Elegancia kívül belül – az igényesség ereje

  • Mutasd az arcod, megmondom, hogy vagy – hiedelmek és belső világ a vonásokban

  • Boldogasszony-hagyományok

  • Női szerepek és transzgenerációs minták

  • Önértékelés, önbizalom, önszeretet – elengedhetetlen kiegészítők, melyek soha nem mennek ki a divatból

  • A szépség-forrás nyomában

Részvételi díj: a két alkalom együtt 10.000,-
Online elérés: Felvételről, zárt online felületen.