Oldal kiválasztása

SZER-tartás

Jelenleg ez a tevékenység szünetel.

(‘SZER’ ~ isteni rend)

A Praktikus Misztika rendszerének keretében kísérleti jelleggel elindítom a SZER-tartásokat, melyek alternatívaként jelennek meg a félelemből teremtés, a hiány elleni bebiztosítás szándékaival, és a korlátos gondolkodás csapdáival szemben.

Bármelyik verziót vizsgáljuk, mindegyiknél az a cél, hogy az alapos tisztítás/tisztulás után az új ciklus már szabad és életörömmel teli energiákkal gazdagon induljon. Hiszen tudjuk minden dolog kezdete magában foglalja annak a dolognak az esszenciáját. Ezért nagyon fontos például, miket mondunk ki a szánkon egy menyegzői szertartás alkalmával, vagy hogyan fogadunk egy érkező lelket, egy csodálatos gyermeket ezen a világon.

Másik lényeges szempont, hogy a fogadalom, az áldás, vagy bármilyen szertartás felesleges kötések kialakítása nélkül történjen. Kevesen tudják, hogy az áldás is kötést hoz létre, nem kell feltétlenül viaszbábra és piros cérnára gondolni. Tehát ebben a rendszerben kulcs-elem, hogy kötések nélkül, szabadon, az életöröm és szeretet mentén haladunk, legyen szó akár életszövetségről, gyermekfogadásról vagy otthonszentelésről.

Otthonszentelés, tértisztítás, helyiség-áldás

Ahhoz, hogy az otthonunk valóban otthon legyen, és betöltse a feltöltő, megóvó, finoman dédelgető és körülölelő funkcióját, hogy a hálószobában pihentető alvás essék, a nappaliban játékos életöröm bujkáljon a kanapé mögött, a verbális pengeváltások helyett a harmónia uralkodhasson, fontos időközönként kitisztítani, át-, vagy újrahangolni a teret.

A katolikus hagyományban Vízkereszt ünnepe szól az otthon- és jószágszentelésről, ilyenkor a pap járja a házakat és összefirkálja az ajtófélfát és mindenféle hókuszpókuszt művel a beltérrel.

Részemről az otthonszentelés firkálás nélkül értendő, és a vertikuma és tartalma is eltérő a katolikus rendszerhez képest, továbbá az év legtöbb napján elvégezhető.

Amikor nehezen alszunk, sír a gyermek (vagy fél a sötétben), megmagyarázhatatlan nyugtalanság van az otthoni térben, egy ilyen szertartás sokat tud segíteni.

Célszerű ezeket a szertartásokat elvégezni életünk egyéb fontos területein (fizikai helyszínein) is. Gondolok itt akár régi vagy új üzlethelyiségre (virtuális vagy konkrét helyszínekre), gépjárműre, vagy bármire, ahol szeretünk időt tölteni és meg kívánunk tenni mindent annak érdekében, hogy a láthatatlan tartományokból is harmónia és finom derű hassa át a teret.

Szabad szövetségek

Megrögzötten hiszek a házasság szentségében, ami az én privát értelmezésemben nagyon messze áll a hagyományos esküvők formai és tartalmi elemeitől.

Szubjektív véleményem szerint a keresztyén esketési szertartások zöme tocsog a fekete mágia elemeitől, továbbá lehetetlen, és/vagy kényelmetlen, és/vagy betarthatatlan dolgokra esketi meg a megjelent feleket.

Ebből a szempontból az anyakönyvvezető sem áll sokkal jobban, ami azt illeti.

A szabad szövetség szertartásaiban mindig az örömet és önazonosságot tartjuk szem előtt. Ahelyett, hogy én írnék sablonszöveget, közösen nézzük át, hogy az egybekelni vágyók mit tartanak fontosnak, a rutinommal esetleg abban tudok segíteni, hogyan fejezzük ki mindezt felesleges kötések és lehetetlen tartalmak nélkül. A házassági fogadalmak zömét még mindig a birtoklási vágy, a béklyó, a veszteségtől való félelem hatja át. Ennek alternatívájaként lehet olyan fogadalmat is tenni, ami a szereteten, bizalmon és életörömön alapszik. És amilyen a kezdet, olyan a kifejlet, amilyen a fundamentum, olyan az építmény is. Ezért hát ebben az esetben is élet-halál kérdése, milyen igével, milyen szavakkal indítjuk útjára a közös életet, a közös vándorlást. Hiszen emlékszünk rá, hogy „kezdetben vala az Ige”, és ez az Ige amellett, hogy kezdetben vala, még Istennél is vala, amiből leszűrhetjük ha akarjuk, hogy az ember által tudatosan és koncentrált érzelmekkel kimondott szó ugyanazt a teremtőértéket képviseli, mint Isten igéje. Merthogy egylényegű vele.

No, többek között ezért nagyon nem mindegy, mit mondunk egy szer-tartás alkalmával, megszentelt térben.

Gyermek-köszöntés

Az élet varázslata, a létezés csodája, amikor új élet érkezik közénk. A gyermek tiszta, bölcs, eleven varázslat. A létezésem tövéig bizonyos vagyok benne, hogy nemcsak megérdemli, hanem jussa van a méltó fogadtatáshoz. A méltó fogadtatás az én szótáramban nem azt jelenti, hogy programozott vízzel belekenjük a homlokcsakrájába, hogy bűnben született és bűnben fog meghalni.

Az én olvasatomban is helye van a programozásnak, ám ennek a programnak a lehető legtávolabb kell állnia a félelemtől, szárnyletöréstől, rab-inputtól. A szülők önmaguk (esetleg a fent leírt kis segítséggel) alkotják meg gyermekük Fény-programját, amit egy szertartás keretében megkap az inkarnálódott lélek, hogy a Fény, az Életöröm, a szabadság lehessen vezérlő csillaga, és hogy képes legyen könnyedén és örömteli módon élni választott sorsát.

Az Ige teremtő hatalma ugyanaz, mint amit fent írtam.

Zárójelben jegyzem meg, hogy akikkel már megesett a kereszteltetés, azokból is kimosható az a program és bármikor újra, boldogságosra cserélhető. Ebben is segítek szívesen annak, aki szeretné.

Díjak, megfontolandók

A SZER-tartásoknak nincsen listaára.

A díjat esetre szabottan határozom meg az egyén/pár/háztartás háromhavi átlagbevétele alapján, és ha messze kell menni, akkor számíthat az utazás és a szállás díja is.

A minimális díj 51 ezer forint, a tényleges összeget becsületbemondás alapján számolom. Ha érdekel, írj a lilith.cadmon@gmail.com címre, ott egyeztetjük a részleteket és a pontos díjat.

Szokás szerint megkérem az árát, merthogy az értékét lehetetlen pénzben kifejezni.

Megfontolandók:

A szertartások mindegyikénél szükség van a „megrendelő(k)” aktív közreműködésére. Rendben van, hogy technikailag és mondókailag én tudom, mi a teendő, de a te otthonod, te üzleted, te életszövetséged, te gyermeked az érintett, ezért a te energiád, jelenléted is kiemelten fontos. Arról nem beszélve, hogy sokszor a tértisztítás előtt érdemes egynémely oldásokat eszközölni az ott élő(kö)n is. Ragozhatnám tovább, de eltekintek tőle.

Az időtartamot tekintve kérlek, ne ötperces egységekben számolj. Majdnem biztos, hogy nem leszünk hamar túl rajta, és az életszövetségeknél és gyermek-köszöntésnél még az is előfordulhat, hogy a szertartást megelőzően is találkozunk, akár többször is, hogy legyen idő megalkotni az optimális szövegezést.

Erre is igaz, mint az összes többi munkámra: háromszor is gondold meg, mielőtt belevágsz, hiszen intenzív energiákat mozgatunk, közösen.

(Díjak, megfontolandók)