Oldal kiválasztása

Az elkövetkező néhány nap koncentráltan kínálja az intenzív égi energiákat. A háttérben futó alapprogram a Neptun-Jupiter teremtő kapcsolata, mely a Tejúton (a Kígyótartó csillagai alatt) járó Jupitert és a Vízöntő jövőbe ömlő vizében fürdő Neptunuszt kapcsolja össze.

Ők ketten tehetők felelőssé a fokozott merengési hajlamunkért, esetlegesen felerősödő okkult képességeinkért, továbbá azért is, hogy a lelkünk mélyén lakó hiedelmeink rohamosan hajlamosak testet ölteni az anyag világában (ezért is nagyon fontos tudnunk, mi lakik a lelkünk mélyén).

Ezt a sokarcú és számos analógiával bíró duót gazdagítja trióvá néhány csodás nap erejéig a Vénusz, a maga harmonikus, szerelmetes jelenlétével. A Nyilas jele és a Kígyótartó energiája alkalmasint tesztelheti kapcsolatainkat némi energiamozgatással azok hosszútávúságára és igazságtartalmára vonatkozóan. Az is érdekes feldobás tud lenni mostanság, hogy megvizsgáljuk, mely igazságaink, hitsémáink befolyásolnak minket kapcsolatainkban, és ezek hogyan viszonyulnak jövőhöz, harmóniához, szerelemhez, szeretethez, érzelmi érettséghez és hasonlók.

20-án délelőtt a Vízöntő jelébe érkezik a Nap. A Vízöntő jele fokozza a szabadságra, tisztaságra és szokatlanságra vonatkozó igényünket, ilyenkor könnyebben megy a spontaneitás, több a nevetés (és ez ránk is fér mostanság, ha engem kérdeztek). A Vízöntő fogyó holdja alatt kiváló alkalom nyílik mindenféle tisztításra, gondolok itt az érzelmi- és gondolatgyakorlatok mellett konkrétan a tisztító kúrákra és mindenféle böjtökre is. Mostantól egész hosszan túrázik Nap Elvtárs mindenféle tisztító szimbólumban és -alatt, először a Zodiákus körén, később a Vízöntő csillagképében. Az évkörnek ezen a szakaszán felkészítjük testünket a tavaszi újjászületésre, minden szinten tisztítunk, ki-ki vér- és agymérséklete szerint.

21-én kora reggel Vízöntő (pontosabban Oroszlán) teliholdra ébredünk (illetve álmodunk, aki ilyenkor még szundít). Ez a telihold – amellett, hogy saját élet uralása és szabadság – szép ívet fog át a múltunk és az elérhető lehetséges magasságaink között. Hétfő reggel válasz érkezhet az uralkodás témájában, konkrétan arra gondolok például, hogy milyen energiáinkat, ösztönerőinket kell(ene már régen) uralmunk alatt tartanunk ahhoz, hogy életünkben megjelenjen a szabadság.

Amikor Vízöntő-minőségeket akarunk erősíteni, akkor segítségünkre vannak a spontaneitást ébresztő gyakorlatok. Ezek közül rengeteg van, amik azonnal elérhetők. Elég, ha elindulunk konkrét cél és útvonalterv nélkül, vagy ébredéstől kezdve minden terv nélkül, spontán érzésekre és impulzusokra hagyatkozva engedjük történni a napunkat, és gyermeki szemragyogással csodálkozunk rá az eredményre.

A telihold minden zodiákusi tengelyen az érzelmi kiteljesedésről szól. Fontos észben tartani, hogy a teljesség magában foglalja a polaritás mindkét végletét és a köztes dolgokat is. Tehát a teljesség nem csak édes boldogság, hanem beletartozik a fájdalom, a gyász, az unalom, a kíváncsiság, és valamennyi szín, valamennyi zamat. Ennek – ha jobban megnézzük – értelme is van: miután minden stáción végigmentünk, minden ízt megízleltünk, immár tudatosan választhatunk ebből a készletből akármit. Az ismeretek, tapasztalatok birtokában.

Bogozza mindenki tovább, kedve szerint.

Pálcák a kézben, áldás az úton.