Oldal kiválasztása

Samhain a BAKonyban – 3.0

Ismét feszegetjük a határainkat, rendhagyó elvonulásra invitálom azokat, akiket arrafelé mágnesez a létezése. Immáron harmadik alkalommal, ugyanazon ünnepen, mégis más beltartalommal találkozunk a BAKony szent erdejében.

Tekintettel az időpontnak az Évkörön elfoglalt érzékeny mivoltára, ezúttal is szűkebb csoportban gondolkodom, mert ez tavaly és tavalyelőtt is bevált.

Az elvonulás ideje alatt három témánk lesz:

  • a fizikai testből már elköltözött szeretteinkkel, ismerőseinkkel való machinálás;
  • szégyeneink, fájdalmaink, destruktív működéseink felszámolása,
  • határkijelölés, megbízható választási készség kialakítása „igen” és „nem” között.

Mindhárom téma kifejezetten megterhelő (lehet) érzelmileg, ezért most a szokásosnál határozottan kérlek benneteket, hogy jól gondoljátok át, ott van-e a helyetek.

Október 30-ára és 31-ére is egésznapos (tehát 5+ órás) gyaloglást tervezek. A célt ott helyben választjuk majd ki Orsiék segítségével és az időjárásra tekintettel.

A szellemi és lélekmunkával mi odatesszük a magunkét, ehhez elengedhetetlenül fontos összetevő még az Er(e)dő gyógyító jelenléte, támogatása, bölcsessége (nem ragozom, tudjátok).

Továbbá én is ott leszek mindig a sor végén – használjatok.

A reggeli és az estebéd között azt esszük, amit magunkkal viszünk, és ugyanazt isszuk. Az éhséget (ürességet, vákuumot) érvényes használni ezúttal is, de érzelmi nyomás nincsen, hiszen a sima belső munka is épp elég kihívás lesz, nem muszáj még éhezni is. Ezenkívül – szokás szerint – fokozott fizikai igénybevételre számíthattok, jó lenne elkerülni az eléhezést.

A tiszteletre és a tapintatra tekintettel a szabályok a régiek: attól, hogy valaki sír, vagy látványra nehézben látszik lenni, még nem megyünk oda ölelgetni-lapogatni, elfogni előle a levegőt. Ölelés is van, dédelgetés is, de ezúttal is kötelezően szólni kell mindenkinek a szájával.

Az ünnep jellegéből adódóan több időt töltünk most közösen, meg- és kibeszéléssel. NEM lesz most „tananyag”, beszélgetünk, feldolgozunk, analizálunk, rendet teszünk.

A menetrendet így tervezem:

Október 29-én délután-este mindenki megérkezik. Megesszük az első vacsorát, összehangolódunk, sétálunk egy kicsit, átbeszéljük, hogy kinek van esetleg extrája a fent írt témákhoz kapcsolódóan.

Október 30-án és 31-én dolgozunk és gyaloglunk. Esténként számítsatok szervezett szabadtéri programra is, hozzatok elegendő meleg/vízálló holmit.

November 1-jén délelőtt kifésüljük az esetlegesen maradt gubancokat, összegzünk, ki- és levezetünk, és könnyes-mosolygós búcsút veszünk a legközelebbi viszontlátásig.

A technikai hozni- és tudnivalókról írok majd szerelmetes levelet október közepe felé, bár túl nagy meglepetés nem lesz: ugyanúgy törülköző és fullos túraszerkó kell, mint az előző alkalmakkor. Plusz az egyéni igények szerint bármi (élő állatot ne hozzatok, az van elég az erdőben).

Időpont: 2021. október 29. 16 órától 2021. november 1. 12 óráig

Helyszín: Bakonyszentlászló – Vinye, Hosszúház Turistaszálló

Részvételi díj:

  • Egyéni étkezéssel 69.000,- Ft
  • Teljes ellátással (Orsi főz nekünk) 76.000,- Ft. (vegetáriánus értkezés)