Oldal kiválasztása
Kép: Symbolic Living (Full Moon in Aquarius)

Kép: Symbolic Living (Full Moon in Aquarius)

Az augusztusi telihold ajándéka, hogy éppen látszani fog, amikor van. (Ez talán igényel egy kis magyarázatot: akkor van telihold, amikor a Nap és a Hold pontosan szemben állnak egymással a Földről nézve. Amikor ez délidőben történik, akkor a Hold nem látszik, és az estig eltelt idő okán pedig már nem beszélhetünk pontos szembenállásról. Hétfőn azonban pontosan akkor jelenik meg ez az égi tünemény, amikor a Hold kel és a Nap nyugszik. Bámulatos lesz, valószínűleg.)

Ám a bámulat előtt, még napközben a Hold szembe fog helyezkedni a Marssal. Ez az ívkapcsolat okozhat némi érzelmi feszülést, küzdelmet. A Vízöntő-Oroszlán tengelyből adódóan biztosan érintjük ezúttal a „szabadságom” és a „ki uralja az életemet?” témákat. Aztán este, a teliholdnak is ez lesz a témája, a teliholdkor már megszokott érzelmi hullámokkal, dömpinggel és akár szélsőségekkel.

Érdemes észben tartani, hogy ez itt még mindig játék, és akár szemlélhetjük az előadás derűs oldalát is. Akkor is, ha tragédia. Ha jól megfigyeljük, a legmélyebb tragédiában, a legmegrázóbb katarzis közben is akad legalább egy alabárdos, akinek nyitva maradt a slicce. Csak éberség és figyelem kérdése, hogy könnyebben tudjuk venni a rázós részeket is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.