Oldal kiválasztása
Kép? Free Spirit (deviantart.com)

Kép? Free Spirit (deviantart.com)

Ma éjjel, picivel éjfél előtt a Vízöntő jelébe lép a Nap, és bár másik három bolygó (a Neptunusz, Vénusz és Mars) zodiákusi értelemben a Halak jelében vándorol, a csillagos égen ez már a Vízöntő jövőbe ömlő vízének területe. Ezért a jövővel kapcsolatosan is hangsúlyosan megjelenik a tisztázás és szabadság igénye az életünkben, beszéljünk akár a mélylélek birodalmáról, a teremtésről, a (pár)kapcsolatokról, vagy a személyes témáinkról.

Amikor a Nap (aki a cselekvő ént jelöli az asztroszkópban) elér valamilyen vízöntős energiát, mindig felhorgad bennünk a szabadságvágy. Ilyenkor történnek szokatlan, különleges dolgok, és az emberlény gyakorta kezdi feszegetni (vagy épp letépi) láncait – akinek még akad ilyen valahol.

Fogékonyabbá válunk a könnyedségre, a viccekre és a zsenialitás csak úgy buzog a minket körülvevő energiafelhőben. És ez mindenkire igaz, függetlenül attól, hogy éppen tudatos-e rá, vagy sem.

Nagyjából ugyanekkor (a 20-ára virradó éj felénél) a Hold is jegyet vált: ő a Skorpióba érkezik, ezzel érzékenyítve lelkünket a rejtélyek világára. Érzelmi kérdéssé válnak a tikok, vágyunk betekinteni az elkendőzött dolgok mögé. Akár végletekig kilengő érzelmi dömpinget élhetünk meg, ami a megjelenő szabadságvággyal és (akár végletes) korlátellenességgel párosul. Nem azt mondom, hogy ebben a szélfútta lélekállapotban ne hozzunk olyan döntéseket, melyek sorsunkat komolyan befolyásolják, csak azt mondom, hogy előtte azért nézzünk alaposan körül, és vegyünk legalább három mély lélegzetet.

Nagyon mélyet.

Pálcák a kézben, áldás az úton.