Oldal kiválasztása

„Aki másokat ismer, okos.
Aki magát ismeri, bölcs.
Aki másokat legyőz, erős.
Aki önmagát legyőzi, hős.”

– Lao Ce –

Pünkösd vasárnap este a Mars átlép a Rák zodiákusi jelébe, ám ami ennél sokkal izgalmasabb: csillagképi értelemben a Hadak Ura a Tejúton jár, ezen belül is Nimród elengedő keze felett.

Sorolom.

Kép: pinterest.com (JungShan: Samurai)

Kép: pinterest.com (JungShan: Samurai)

Ha a mezei asztrológia talaján maradunk, akkor előjöhetnek édesanyánkkal (saját anyaságunkkal), illetve – tágabb értelemben – a családdal kapcsolatos küzdelmeink, feszüléseink. Más szinten a Rák Mars szólhat a fokozott gondoskodási hajlandóságunkról, vagy akár arról is, hogy a családi kapcsolatok mentén találhatunk rá némi extra erőre, erőforrásra. Ilyenkor bölcs dolog elmélyedni a múlt titkaiban, légyen az bár univerzális, nemzeti, vagy egyéni.

Amikor viszont ténylegesen feltekintünk a csillagokra, azt látjuk, hogy Árész a Tejúton halad, Nimród nyílvesszőt elengedő keze felett, egyben Castor lábánál. Ebben az elhelyezkedésben benne vagy egyszer az, hogy most különösen sok erőt kapunk lehúzó (ösztön)erőink, hátráltató késztetéseink legyőzéséhez. A Nimród-beavatás az önlegyőzésről szól, így ezekben a napokban minden dupla piros pontot ér a karmikus ellenőrzőben, ami tartalmazza az önmagunk gyengeségei (alibik, lustaság, halogatás, kifogások, stb.) felett aratott diadal mintázatát.

Másrészt az égbolt ezen szeglete arra is felhívja a figyelmünket, mik azok a múlandó (tehát nem örök, tehát halálra ítélt) dolgok és minőségek, amiket ideje elengednünk, meghaladnunk. És amikor koncentrált erőt, energiát jelző égitest ér ide (mint amilyen például a Mars), akkor az történik, hogy egyfelől megkapjuk a szükséges erőt ahhoz, hogy ezen elengedéseinket végrehajtsuk, másfelől azonnal észlelhetjük, hogy az elengedések (oldások) hatására hogyan nő meg rendszerünkben szinte azonnal az erő, energia, lelkesedés. Ez akár logikus is lehet, hiszen ha nem arra megy el az erő, hogy súlyokkal a bokánkon próbáljunk repülni, vagy élettelen, súlyos zsákokat cipeljünk magunkkal, rögtön látható, hogy ezeket az erőinket egyéb (építő) területre irányítva rögvest érezhető a változás.

Ha a csillagképek és a Zodiákus üzenetét össze akarnánk olvasni, akár hangozhatna így is: mélyedjünk el a múlt titkaiban, győzzük le a bennünk élő szabotőrt, hogy szabadon szárnyalhassunk, hogy önmagunk legjobbját működtetvén sors-forgatókönyveink közül a legcsodásabbat élhessük.

Pálcák a kézben, áldás az úton!