Oldal kiválasztása
Kép: goodreads.com

Kép: goodreads.com

A közelgő hétvége legjelentősebb égi helyzete az Uránusz-Vénusz szembenállás lesz. Ennek következtében ismét reflektorfénybe kerül az örök szívemközepe-téma, a szerelem szabadsága, valamint a művészetek szabadsága, az Életnek a szerelemtől való különválaszthatatlansága, és ilyenek.

Gondolati, érzelmi és fizikai szinten egyaránt megjelenhet a szabadságra való vágyunk a szerelemben (de tágabb értelemben mindenféle kapcsolatban). Rájöhetünk – ha van kedvünk –, hogy a szerelem és a szabadság nemhogy nem kizáró, hanem éppen egymás nélkül létezhetetlen fogalmak. Csak a halmazt és a perspektívát érdemes megváltoztatni.

Párkapcsolati értelemben ideje érkezik a kíváncsiságnak, az új (különleges, olykor meglepő) dolgokra való fogékonyságnak. Az elkövetkező 3-4 napban mindenképp érdemes fura, szokatlan dolgokat csinálni, és aktívan keresni a szívbőlkacagós helyzeteket.

Aki akar, rájöhet, hogy a szerelem nem (feltétlenül) párkapcsolatban levés kérdése, hogy az egyik nem feltétele a másiknak, és hogy szerelmetes lángjainknak nem is kell feltétlenül tárgy, hogy lobogjanak. És igen: csak úgy szerelmesnek lenni, irracionálisan, bele a világba… több, mint érvényes.

Ehhez vegyük még hozzá, hogy szombat reggel telihold lesz a Bika jelében, és kész a boldogság. A Bika telihold – a maga megszokott túláradó érzelmei mellett – hozza az érzéki élvezetekben való kiteljesedést, a szenvedélyességet és a fizikai síkon megélt (kellemes, már-már hedonista) élvezetek el- és befogadására való igényt és képességet.

Pálcák a kézben, áldás az úton.