Oldal kiválasztása

2017. október 10-étől a Skorpió jelében vándorol a Jupiter. Ez természetesen „csak” a zodiákusi értelmezés, azonban megfigyelésem szerint működik, kár lenne tehát figyelmen kívül hagyni.

Kép: Sacred Sex (Manel Blanco)

Kép: Sacred Sex (Manel Blanco)

A Jupiterhez az igazságot, istenkeresést, hitet (vallásokat és filozófiai témákat) szokták sorolni, a Skorpió pedig hagyományosan az okkult birodalmakat, a lélek mélyének tájait és az intenzív (gyakran felszín alatt mozgó) szenvedélyeket jelenti. Míg a Mérleg jegyében járó Jupiter igyekszik kibékíteni a különböző filozófiai rendszereket és törekszik megtalálni a harmóniát és az egyensúlyt a tudással (és/vagy az igazsággal) kapcsolatban, addig a Skorpió jelében már egészen más foglalkoztatja ezt az energiát.

Általánosan elmondhatjuk, hogy igazságkeresésünk befelé fordul és már kevéssé érdekel bennünket a harmónia és a szépség például a filozófiánk (vagyis az általunk igaznak gondolt dolgok) vonatkozásában. Most az válik hangsúlyossá, hogy egy-egy eszme milyen szenvedélyeket, érzelmeket ébreszt bennünk. Gondolatrendszereinkkel a mélységek (sokszor az okkult területek) felé fordulunk, ott vágyván igazságra lelni (amely módszer amúgy szerintem is célravezető).

Érezhetjük úgy, hogy a valódi válaszokat a titkok birodalmában leljük (Mulder ügynökkel szólván: az Igazság odaát van), ahogy azt is, hogy az önismereti (spirituális, okkult) működés szárnyain juthatunk el végül a valódi bölcsességhez.

Mostantól tehát filozófiai szempontból mélyebb, szenvedélyesebb időszak következik annak, aki a Kozmosz ritmusát vágyja követni.

Kevesebb szó esik a Skorpió Jupiter azon aspektusáról, miszerint a szenvedély is lehet imádság, a szexualitásunk útján is eljuthatunk Istenhez. Jah, kérem, erről nem feltétlenül beszélnek a ciszterciek. (Meg a jezsuiták sem, ami azt illeti.)

Olyan időszak vette kezdetét, amelyben felfedezhetjük a szakralitást saját testünkben, saját vágyunkban, de a szerelmeseket összefűző, háromszintű szenvedély csodájában is. A bizalommal telt egység pillanataiban, a tiszta gyönyör varázslatában gondolt gondolatnak bűvös ereje van.

Nem hiszitek? Próbáljátok!

A Jupiter csillagképi értelemben még mindig az Angyal csillagainál szöszmötöl, a mesebeli segítség tehát ismét (vagyis inkább még mindig) alanyi jogon jár az emberlénynek az ő útjához.

Pálcák a kézben, áldás az úton.