Oldal kiválasztása
Kép: beforeitsnews.com

Kép: beforeitsnews.com

Szerdán komoly nyüzsgés lesz a Szűz jelében. Először a Vénusz lép át ide az Oroszlán jeléből, miután megfürdött a Regulus szeretet-fényében, aztán napkeltekor ölelkezik a Nap és a Hold a Szűz csillagkép végénél, hogy aztán a Hold hamarosan átlépjen a Mérleg jelébe. Kezdődik a kozmikus csikorgásmentesítés.

A reggeli órákban öt planéta tartózkodik a Szűz jelében, és igaz, hogy mi (az asztrozófiában) nagyobb hangsúlyt helyezünk a csillagképi háttérre, azonban azt nehéz nem észrevenni, hogy ilyenkor inkább előtérbe kerül a rendezés igénye és az aprólékos dolgok. Könnyebben figyelünk a részletekre és lelkesebbek lehetünk (esetleg talán) a (házi)munka világában is.

A Szűz újhold arról mesél, hogy új dolgainkban fontos a rend, és lényeges az is, hogy amit most indítunk útjára, abban minden a helyén legyen. Mondhatjuk, hogy ez adja a biztonságunkat. Igyekszünk mindenben logikát, rendszert keresni. Ez bizonyos mértékig jó, de azért talán túlzásba vinni ezt sem érdemes.

Ebben az időszakban sok múlik az időzítésen, hiszen mindennek rendelt ideje van, és ha bele tudunk helyezkedni a Kozmosz ritmusába, akkor a dolgok könnyedén, erőlködés nélkül történnek, a „véletlenek” a kezünk alá nyújtják a varázseszközöket, még csak nyújtózkodni sem kell értük. És ha jól belegondolok… talán ez a könnyed olajozottság, a csikorgásmentesség adja az élet különös zamatát, amitől olyan jó, olyan boldog, olyan lélekragyogtató tud lenni egy-egy pillanat.

Külső körülményektől függetlenül.

Pálcák a kézben, áldás az úton.