Oldal kiválasztása

Vasárnap hajnalban a Vénusz átlép a Halak jelébe. Habár csillagképi értelemben továbbra is a Vízöntőben halad, tehát kapcsolatainkban továbbra is meghatározó motívum lesz a szabadság(ra való törekvés) és a gubancok tisztázása, adott esetben a különlegesség, szokatlanság és járatlan utak keresése, a Halak jele okán belép a képbe az álmodozás, idealizmus.

Kép: Astrology Library

Kép: Astrology Library

Magas szinten ez persze jelentheti az egység megélésének vágyát és képességét a kapcsolatainkban, valamiféle mély lelki szövetséget, kötődést, ami – bármennyire is úgy tűnik olykor – nem mond ellent a szabadság fogalmának. A szexuális élményeinkben könnyebben tetten érhető misztikus vonulat hatására elfordulhat, hogy párkapcsolati vonalon indulunk el befelé, önnön lelkünk és mélységeink titokzatos, varázslatos birodalma felé.

A Neptunusz uralma alatt közlekedő Vénusz hatása hajlamossá tehet az idealizált kapcsolatok piedesztálra emelésére. A nem-cselekvésre, mégpedig olyképpen, hogy tátott szájjal-szemmel bambulva várjuk a Tökéletest, a TeljesenIgazit, és a ködfátyol takarása okán elmulasztjuk a kínálkozó alkalmakat. Értem, hogy a plátói, álomvilágban élt kapcsolatoknak megvan az a kellemes tulajdonságuk, hogy nem járnak sem elutasítással, sem sérüléssel, de például a másik hátába simogatott vaníliás masszázsolajjal sem járnak, továbbá a társunk ajkának érintése is elmarad a belső combunk érzékeny, finom bőréről.

Az álmodozással minden rendben (sőt!), ám olyankor érdemes eltöprengeni a hasznosság felett, amikor álmaink veszik át az uralmat, amikor az ideák felhőibe menekülvén szándékosan elutasítjuk a szembenézést azzal, hogy földi életünk mindeközben jogosan kaphatná a „tájkép csata után” címet.

Vajon kit csapunk be, amikor elutasítjuk az élet megélését?

Elárulom az élet Nagy Misztikus Titkainak egyikét.

Figyeltek?

Sok lehetőség van. Mindig. Végtelen variációban.

Gyakran azért nem kezdünk valamibe, mert az a képzetünk, hogy egy nekifutásunk van (mint az ejtőernyőzésnél), és ha azt elszúrjuk, akkor soha többet ebben az életben. Vagy elsőre tökéletes, vagy az egész életünk átmegy felajánlásba az Elb@szottság Angyalának.

Hát a túrót.

Pálcák a kézben, áldás az úton.