Oldal kiválasztása

Szerdán lesz pontos a Merkúr-Plútó együttállás a Bak jelében. Ha mindenképpen felelősöket óhajtanánk keresni, hát erre az együttállásra bátran rákenhetjük a mostani napok ficeregtető energiáit.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A Plútó jelképezi (mélységeink mellett) a radikális, gyökeres változásokat. Mercurius pedig a gondolkodásért és a kommunikációért felelős. Ahogyan bármely aspektusnak, ennek is rengeteg rétege van.

Ímhol kettőt emelnék ki. Az egyik, hogy ezekben a napokban előfordulhat, hogy gondolkodásunk valamely tárgyban gyökeresen átalakul. Ha észnél vagyunk, akkor valószínű, hogy ez a változás fejlődésünket szolgálja, és/vagy annak egyenes következménye.

A másik pedig a szavak világformáló ereje.

Eddigre talán kiderült rólam, hogy vallásos áhítattal viseltetem a szavak ereje iránt. A kimondott szó életeket, sorsokat, jellemeket képes megváltoztatni a pillanat töredéke alatt, ezért aztán célszerű óvatosan – vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy bölcsen bánni vele. Szerda lesz az együttálláson belüli ideális időpont arra, hogy legcinkesebb megbeszélendőinket tárgyaljuk. Minden túlzás nélkül állítom, hogy szerdai (érdemi) kommunikációs helyzeteink magukban hordozzák a heveny sorsfordítás lehetőségét.

Ugyanennek a szövetnek a visszája (amit nem lehet elégszer ismételni), hogy a gondolat hatalmas teremtőerővel bír. Jelen esetben az égi makramé a fejlődésünket segíti. A Hermész és Hádész kettőse megtanít bennünket meglátni a lényeget, megtenni a megfelelő lépéseket és koncentrálni gondolataink világteremtő erejét.

Hogy végre már ne csak pofázva legyen a fejlődésről meg a tudatos teremtésről, hanem egyre több istengyermek használja mindezt tudatosan, tiszta szándékkal, saját boldogulására a földi játéktéren.

Pálcák a kézben, áldás az úton.