Oldal kiválasztása

Kép: Mara Clearspring

A délutáni telihold az Ikrek-Nyilas tengelyt hangsúlyozza, ami a megértés, kommunikáció és gondolkodás tengelye. Pikantériája a dolognak, hogy az eseményben két ún. világoszlop is érintett, a Nap a Bika csillagkép szeménél, a Hold a Skorpió szívénél jár. Ehhez jön még a Vénusznak és az Uránusznak a mágikus kapcsolata, ami szintén nem unalmas.

Amellett, hogy a mai napon gondolataink és érzéseink erősebben manifesztálódnak, mint egyébkor, ma telihold is van. Nagyot nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy ez a Nap-Hold szembenállás a szívvel látásban segít bennünket. Megláthatjuk a szépséget abban, amire tekintünk, és megnyithatjuk magunkat a szeretetre, a létezés örömeire, a tiszta, előrevivő energiákra.

A nap második fele különösen kedvez az érzelemből teremtésnek (ezért érdemes ügyelni arra, milyen érzéseket és gondolatokat engedünk uralkodni magunkban), a megértésnek és az Isten (magasabb intelligencia, szeretet forrása, igazság eredője, stb., ki ahogy hívja) felé fordulásnak, imának, lélekemelésnek.

Aki nem akarja túlezózni, kimehet sétálni az erdőbe, vagy vízpartra, vagy hallgathat valami fain klasszikust. Mozart ebből a szempontból (is) Jolly Joker, de a Strauss-keringők is jók, különösen a dunás.

Ma-holnap tombol a Vénusz-Uránusz quintil. A Vénusz jelzi a kapcsolatokat, a szerelmet és a művészeteket, az Uránusz pedig a szabadságot, tisztaságot (tisztítást) és zsenialitást. Ezek a napok különösen alkalmasak a párkapcsolati (nehéz) kérdések tisztázására, a szerelem tisztító, felszabadító aspektusainak megélésére (igen, ilyenek is vannak neki) és a zseniális, szokatlan, különleges dolgoknak. Nem írok példát, a fantáziátokra bízom.

Az édes, szerelmes, teliholdas játékokban szívdaloltató kellék lehet az érett, napmeleg eper és/vagy cseresznye. Az édes gyümölcsök ugyanis Vénusz úrnőhöz tartoznak, és mint ilyenek, tudjátok…

Pálcák a kézben, áldás az úton.