Oldal kiválasztása

Érzésem szerint az elkövetkező néhány nap égi eseményei közül a Nap-Jupiter trigonja lesz a legfontosabb.

Zodiákusi értelemben a Halak és a Skorpió érintett, és ez elég egyszerű téma, mert itt az összegzés és a titkok feltárására esik a fő hangsúly. A lélek mélyének folyamataiból bogarászhatjuk ki saját igazságainkat, melyek (a Jupiter látszólagos hátráló mozgása következtében) jobbára visszatérő tanítások (helyzetek, emberek) formájában csapódnak be hétköznapjainkba.

Amikor azonban a csillagos égboltra nézünk, kaleidoszkóposodik a raszteres elrendezés. A Halak csillagkép visszaúszó hala arról mesél, hogyan láthatjuk meg világosan, melyek azok a minőségek, amik miatt újra és újra vissza kell térnünk egy helyzethez, egy sorsmintázathoz. A külső világ ingereinek színes-szagos kavalkádjában az is komoly teljesítmény, ha az ember időről időre képes és hajlandó elcsendesedni, hát még az, amikor meg is hallja saját lelkének hangját…

Kép: Corona Borealis (astropixels.com)

A Skorpió jelében (látszólag) visszafelé haladó Jupiter a Mérleg és a Kígyótartó fényüzenetét hordozza. A Mérleg csillagképben már nem a földi értelemben vett egyensúly és konszenzuskeresés (esetenként konfliktuskerülés) jelenik meg. Helyette az isteni egyensúly, az égi harmónia, valamint az isteni és emberi vonatkozások egymáshoz való viszonya a lényeges – mindez persze önmagunkon belül. Fogalmazhatnánk úgy is: jelenleg igen hirtelen és elvágólagos a vizsga abban a tekintetben, hogyan választunk a kifogások és a sorsunk, a félelem és a szeretet között. A Kígyó fejének üzenete már-már bántóan egyszerű: az uralt (szellemi) energiák vezetnek el az egyensúly, a mérték megtalálásához. A Kígyótartó csillagkép ezen részén valami eszméletlenül fontos dolog történik: a kézben tartott kígyó (feje) a tudás koronája (Corona Borealis) felé nyújtózik. Ezekben a napokban lehetőségünk adódik tehát a gondolataink uralása által megszerzett bölcsesség alkalmazásával megtalálni az (arany közép)utat, a fényes igazságot, az isteni mérték szerinti lélekrendet (a Halak ugyanis, mindenféle vonatkozásban a lélek rendjére utal).

Amikor pedig rendben vannak az érzelmek, a vonatkozó tanulságokat is levontuk a múlt (visszatérő) leckéiből, a gondolati erőnket pedig (egyre ügyesebben) kézben tartjuk, akkor jön az az állapot, amikor a külső „körülményektől” (kormányoktól, gazdasági helyzettől, öröklött családi mintázatoktól, ide-oda közlekedő fekete macskáktól) tökéletesen függetlenül, szabadon éljük az életünket. És nem csupán az ezospiri maszlag vertikumában, hanem amúgy konkrétan, kézzelfogható eredményeket produkálva. Egyszerű, sallangmentes boldogságban.

Ez pedig, Feleim, mindenképpen tiszta tűz, hatalom, emelkedés, fejlődés. Épp az, amiről a trigon-kapcsolat zenél.

Érdemes tehát jelen lenni (az elkövetkező néhány napban jobban, mint általában) az érzéseinknek, belső világunknak, felismerhető mintázatainknak és bevillanó sugallatainknak, hogy aztán magabiztosan és rutinosan uralván gondolati erőnket, megteremthessünk mindent és bármit, amit csak vágyálmodni tudunk ebben a téridőben.

Elérkezett a választás ideje. Érzitek?

Minden egyes pillanatban választunk megalkuvás és álmok, kifogások és cselekvés, félelem és szeretet között. Hogy csak a fontosabbakat említsem. Érzitek, mennyire sorsdöntő ez?

Kérlek, ahogyan mindig: ne higgyétek! Teszteljétek!

Pálcák a kézben, áldás az úton.