Oldal kiválasztása

Férfi és Nő, Erő és Művészet, Lelkesedés és Vágy… Végső soron Mars és Vénusz kapcsolódásának tükrében tisztíthatjuk múltunkat, szabadíthatjuk fel mindezen belső forrásainkat. Nagyon résen kell lennie most annak, aki nem kíván emelkedni, aki ki akarja hagyni a kínálkozó lehetőségeket akár anyagi, akár párkapcsolati szinten. És még ezzel együtt is nehéz lesz.

Kép: eastmeetswest.com

Érezhetően intenzívebbek a mostani vidámparki élményeink, rövidebbek a döntési idők, nagyobbak a tétek.

Látszólag.

Valójában azonban a mélység ugyanolyan békés és nyugodt, amilyen eddig is volt, amilyen ezután lesz.

Rendben van minden. Tanulunk nézőponto(ka)t vált(og)a(t)ni, gyakoroljuk a nem-beleragadást, a nem-ragaszkodást, a szépen fogadást, szépen engedést.

Ezenkívül a Jupiter megérkezett a Nyilas jelébe, és itt is marad nagyjából egy esztendeig.

Ideje van a hittel kapcsolatos gondolkodásnak, akár a fixa ideáinkat is érdemes lehet időről időre elővenni: vajon igazak-e (oh, igen, az „igazság” is fontos fogalma a Nyilasnak is, Jupiternek is), vajon szolgálják-e boldogságunkat.

Könnyebbnek tűnhet ebben az évben nagyobb léptékben előre látni, jövőt tervezni, jövendőről töprengeni.

Szerintem a tanulásnak mindig ideje van, ám jelenleg ez a Kozmosz hivatalos közleménye is. Tanfolyamok, tapasztalások, lélekből szűrt igazságok: minden és bármi érvényes, ami boldogságot és életörömöt érkeztet valóságunkba.

Akinek szívügye, nyugodtan sorba állíthatja a töprengeni (uram bocsá’ cselekedni) valók között a magyarság, a nemzet, a haza kérdéskörét. Hogy ugyanis hogyan vagyunk ezzel ma, ki-ki egyéni szinten. Mi a felelősségem, mi a lehetőségem, mit tennék szívem szerint, merre vezet a lelkemben lakó kozmikus bölcsesség. És további hasonlóan könnyed témák.

Hasznos lehet továbbá, ha elgondolkodunk ítéletről, ítéletalkotásról, bírálatról, megítélésről, véleményformálásról, tisztességről és törvényekről. Támpontokat szándékosan nem írok, csupán javaslom: hívjátok segítségül Uránusz pajtást, a maga szabadságával, korláttalanságával és bármilehetésével.

A többit úgyis meglátja mindenki maga.

Pálcák a kézben, áldás az úton.