Oldal kiválasztása

21-én éjjel a Nyilas jelébe lép a Nap, ezzel kezdetét veszi a bölcsesség és a lényegi szeretet ideje. Indíthatunk azzal, hogy a most következő 3-5 napban elengedjük életünkből a feleslegessé vált tárgyakat, szereplőket, minőségeket (a Skorpió csillagkép ollócsillagainak érintettsége okán).

Kép: alphacoders.com (Sagittarius)

Kép: alphacoders.com (Sagittarius)

A Nyilas ideje tág perspektívában szól a magas tudásra való szomjazásról, a bölcsesség kereséséről. Megjelenik a távlatokban való gondolkodás igénye és képessége. Gondolkodásunk könnyebben fordul elvont(abb) témák felé. Kedvelt időtöltés ilyenkor a filozofálgatás.

Ebből lehet olyan, amikor az ember részegen beszélget egy kocsmában arról, hogy ki lett az amerikai elnök és hogyan lehetne jobb a bolygónak és a társadalmaknak külön-külön és összességében. Vagy van olyan, amikor tudatunkat azokra a dolgokra (és belső világunkban azokra a személyiségjegyekre, illetve erényekre) irányítjuk, amelyekre befolyással bírunk; ezekben a témákban szándékosan megnyitjuk magunkat az Igazságra és a szeretet sugallataira, és ezzel az indítással folytatunk valódi, építő eszmecseréket.
Az eljárás (szinte) ugyanaz, csak a szinteken vitatkozunk.

Jó idő ez különféle tanfolyamokra és a tanulásra úgy általában. A belső úton főként a meditáció segít előre bennünket, és segítséget kapunk ahhoz is, hogy ráérezzünk az ima lényegére, hangulatára, erejére.

Előfordulhat, hogy némelyeknek ismét előkerülnek a türelem-leckék. Ezeket (és bármi egyebet is) jobb, ha méltósággal igyekszünk viselni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.