Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Vénusz-Merkúr együttállása miatt érzékenyek vagyunk a szépségre, foglalkoztatják gondolatainkat a művészetek. Zajlik pedig minden a Vízöntő égisze alatt, ezért most mindenből jöhet az újító, a különleges, netán meghökkentően zseniális. Könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy olyan új gondolati irányok lelkesítenek, amelyekről azelőtt hallani sem akartunk.

Ha jól figyeljük az élet szépségeit, az érzéki örömöket, ezekben is tanítást találhatunk. Érzéki örömök alatt ne csak a szerelmes öleléseket értsétek, hanem mindent és bármit, ami gyönyörködteti az érzékeket. Klasszikus zenét, ízeket, illatokat, nemes szöveteket. A lehetőségek ebben is határtalanok. A lényeg csak az, hogy a mennyiség helyett valóban a minőség kerüljön előtérbe.

Elmerülve egy-egy (irodalmi) alkotásban alkalmasint hosszú távra ható, konkrét cselekvési ötleteket kaphatunk, esetleg bevillanhat, milyen lépéseket kellene tennünk a jövő érdekében, illetve mi az, aminek eljött az ideje.

Koncentrációs gyakorlatokat lehet amúgy festményekkel és klasszikus zenével is végezni, nem csak gyertyalánggal, tudtátok?

Pálcák a kézben, áldás az úton.