Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Kedden ismét nagyobb súllyal esik latba az intellektus, próbálunk minden felé szellemi úton közeledni. Ami nem baj, csak arra ügyeljünk, hogy most gyakori vendég lehet a félreértés, a kommunikációs nehézség.

Nem kell megijedni, csupán kétszer-háromszor jobban figyelni arra, mit mondunk, mit gondolunk, plusz: hogy akinek mondtuk, az biztosan azt értette-e, amit akartunk mondani… és így tovább. Manapság már egész jó szabásvonalú kényszerzubbonyokat árulnak a szabadpiacon.

Ha kereskedelemmel vagy üzlettel kapcsolatos ügyeink lennének, mostanában figyeljünk ezekre is fokozottan, gondolok itt különösen az apróbetűs részre és a trükkös megfogalmazásokra.

Lelki értelemben megint tisztogathatjuk a múltból hozott, kövesedett érzelmeinket, kötelékeinket. Tudom, hogy ez néha olyan, mint ruszlival csókolózni, de hosszútávon hatásos.

Kapcsolati pályán most nehezen tűrjük a titkokat – ne adj’ Isten hazugságokat –, tehát a tele bilik akár borulhatnak is. Az igazság kiderülése sosem lehet annyira kínos és/vagy kényelmetlen, mint hazugságban élni. Ahhoz, hogy harmónia és termékenység legyen, meg kell tisztítani a kapcsolatot kívül-belül. Ha csak gőzborotvával megy, akkor azzal.

És ma van a P. Mester-féle Nimród-meditáció első napja.

Pálcák a kézben, áldás az úton.