Oldal kiválasztása

Vasárnap könnyebben ráérzünk az igazságokra, ugyanakkor érzékenyebbek lehetünk az igazságtalanságok tekintetében.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Érdemes erre a napra tervezni magunknak némi nyugodt szabadidőt, és kicsit merengeni, meditálni, befelé figyelni. Ezekben a gyakorlatokban ugyanis megtalálhatjuk lelkünk termékeny oldalát – ha eddig nem lett volna meg.

A halk belső hang, lelkünk suttogása megmutathatja, mit kellene tennünk ahhoz, hogy valódi változás történjen életünkben. Mindezt arra a területre tudjuk koncentrálni, amelyikre szeretnénk. Persze ez valószínűleg nem fog menni a napi sorozat bámulása közben. Életünkben általában fel kell valamit áldoznunk ahhoz, hogy változhassunk.

Sokakból még hiányzik a megértése, az átérzése annak a gondolatnak, hogy az önként vállalt áldozat áldássá válik.

Itt sosem arról van szó, hogy feláldozunk valami jót, valami nemeset, valami igazán fontosat magunkból. Hanem arról, hogy képesek vagyunk felismerni önmagunkban a meghaladott tulajdonságainkat, lustaságainkat, ragaszkodásainkat, kapcsolatainkat és egyebeinket, és önként, tudatos belátással feláldozzuk őket azért, hogy magasabb szintre léphessünk. Például: a napi sorozat előtt bambulva töltött időt azért, hogy jógázzunk vagy meditáljunk. Harminc percbe rengeteg dolog fér. Csak mondom.

Pálcák a kézben, áldás az úton.