Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A mostani napok főszereplője minden bizonnyal a szépség és a szerelem istenasszonya. Egyrészt, mert a Marssal alkot emelő fényszög-kapcsolatot, másrészt mert az Uránusszal alakul anyagba teremtő, megvalósulást segítő fényszöge.

Ezen kívül – amúgy mellékesen – 7-én egzakt már a Nap-Merkúr együttállás, ami mindig a kommunikáció fontosságát (és szükségességét és könnyebbségét) jelenti – ezúttal családi vonalon, és a múlt vonatkozásában.

Vénusz táncának most két aspektusa is van, melyeket bölcsen kihasználva magasabb szintre emelhetjük életünket.

Van egyszer a Mars-Trigon. Itt elsősorban termékenységről beszélhetünk – főként érzelmi értelemben. Mivel azonban Aphrodité és Árész kapcsolatában mindig megjelenik a szerelem, kár lenne nem számolni ezzel az eshetőséggel. Főleg, mert a Mars – csillagképi értelemben – már a Libra „jövő” oldalán jár: most hangsúlyos, hogy a jövőnk érdekében tehetünk lépéseket.

Szerepet kaptak most a szenvedélyek is, mégpedig a mélyről feltörő, zsigeri fajták. Első lépésben általában nem tudjuk őket uralni és tetszőleges kimenetben felhasználni az erejüket. Rendben is van ez így. Az első lecke ebben a tárgyban, hogy felismerjük őket, és rálássunk, hogy léteznek. Ez máris több, mint amivel az emberiség zöme büszkélkedhet. A többi aztán megy a maga útján.

Aztán ott van az Uránusz-Quadrát. A képlet itt a szabadságról szól, a különlegességről és a tisztaságról. (Pár)kapcsolati és családi értelemben szükségünk van a szabadságra, és ha valamikor, hát most őrült erős vágyunk van a szokatlan, szívet-lelket felderítő, különleges, játékos ingerekre.

Igaz ez a szerelemre is: leginkább szabadon, szárnyalva teljesedik ki egy párkapcsolat is. No igen. Ehhez olykor bátorság kell.

Na jó… ehhez mindig bátorság kell. De emlékeztek-e gyermekkorunk meséire? A hős először nekiindul. Nem azt választja, hogy ücsörög a TV előtt, és fel sem emeli a s.ggét, ha kicsit fúj a szél, esetleg esik kint az eső. A Hős nekiindul, küzd, használja az eszét és a szívet – pontosan egyszerre és együtt –, aztán elnyeri jutalmát: a szerelemet, ÉS a gazdagságot, ÉS a hatalmat.

Mert így van ez mindig. Aki nem hiszi, járjon utána!

Pálcák a kézben, áldás az úton.