Oldal kiválasztása

Vasárnap az istenkereséshez kapunk komoly segítséget. Arra az istenkeresésre gondolok, amely lelki kategória és a bennünk élő Isten felfedezésére és megismerésére irányul. Haladók kiterjeszthetik ezt úgy, hogy a társaikban csodálkoznak rá a Teremtőre.

Ezek mellett ismét múltbéli alakokat (akár ebből az életből, akár korábbiakból) köszönthetünk a színpadon. Azért mégpedig, hogy a velük való jeleneteinket eljátsszuk. A forgatókönyvben szereplő konfliktusokat, szerelmeket és párbeszédeket senki sem azért írja oda, hogy aztán kivagdossa az előadásból.

Gondolatvilágunk és érzelmeink között ezekben a napokban szintézist találhatunk. Érzelmek tekintetében még mindig erőteljesen jelen van a szabadság inspirációja. Az érzelmek megélésének (felszabadításának) fontosságát nem lehet túl sokszor hangsúlyozni.

Kép: poetryandtheology.com

Kép: poetryandtheology.com

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik a mágnesesség is, például. Ahogy a delejtűt ez az erő fordítja helyes irányba, úgy emberek között, helyzetekkel kapcsolatban is érezhető ez a láthatatlan vezettetés. Amikor érezzük belül, hogy melyik a helyes irány. Amikor történik valami, amitől az egész külvilág esetlegessé válik.

Nem folytatom. Keressétek az érzést! Érezzetek rá a vonzásokra, amik csak Rátok hatnak. Azután engedjetek nekik!

Ha az iránytű is úgy tiltakozna, ahogy az ember teszi, örökké eltévedne mindenki.

Pálcák a kézben, áldás az úton.