Oldal kiválasztása

Csütörtökön a gondolkodásért, kommunikációért felelős égi vándor (a Merkúr) az aratás csillagánál halad. Ha van iskolapéldája a korábban vetett gondolat-magok jelenbéli aratásának, akkor ez a nap lesz az.

Kép: treepicturesonline.com

Kép: treepicturesonline.com

Az egyik lehetséges olvasata ennek az égi helyzetnek az, hogy minden pillanatban élvezzük múltbéli gondolataink gyümölcseit, és ugyanakkor magokat vetünk, melyek a távoli (vagy közeli) jövőben érnek majd be. Minden érzés, minden gondolat, minden cselekedet egy-egy magcsomag, ami valamikor a jövőben fordul termőre, és ott dől el az is, édes lesz-e a gyümölcse. A magyar közmondás ezt úgy fogalmazza: „ki mint vet, úgy arat”.

Ennek a törvénynek felismerése és javunkra fordítása nagy lépés előre, a jövő felé.

Gondolataink, terveink és szándékaink jó eséllyel jelennek meg az anyag világában, sok esetben szinte azonnal. Hatalmas erőket tudunk megmozgatni a Rend (helyretétel, elrendezés) érdekében, és továbbra is az anyagban játsszunk: konkrét dolgokat valósítunk meg, a tettek mezejére lépünk.

A szerelemben is, a művészetekben is ideje lehozni a csodálatos ideákat az anyag síkjára. Erre biztatnak bennünket odaátról, de egyébként is ezért érkeztünk ide.

Pálcák a kézben, áldás az úton.