Oldal kiválasztása
Kép: astrodynamics.net

Kép: astrodynamics.net

Pénteken egzakt a Neptunusz és a Merkúr együttállása a Halak jelében. Gondolataink ezen a napon önműködően kanyarodnak mély lelki-érzelmi tájakra. Alapértelmezésben kitűnő alkalmak sorozatát kapjuk, hogy érzelmeinkről beszéljünk, és megértsük társaink lelki folyamatait, ahogyan a sajátunkat is. Annyiból érdemes ezzel óvatosan bánni, hogy a Halakban járó Merkúr nem feltétlenül a tárgyilagosságot és objektivitást hozza gondolati szinten. Tehát ha lelkizés, akkor az legyen az empátia és a szeretet alapján. Szükségtelen most (is) logikai vonalon győzködni akarni egymást. Többre megyünk, ha egyesítjük gondolataink erejét, hogyha a közös nevezőt keressük a széthúzó erők helyett. Például az „aki keres, talál”-törvénye miatt. Ami helyesen úgy hangzik: „aki amit keres, azt talál”.

Haladó szinten tekinthetjük a Merkúrt mint beavatás-jelölőt. Ekkor megint arra jutunk, hogy beavatásainkat ezekben a napokban hangsúlyosan érzelmi körökben kapjuk. A megértés most kevéssé fontos. A lényeg: felismerni érzelmi mintáinkat és folyamatainkat, és magas szinten reagálni, magas szinten megélni.

Érdekes avatás, hogy megengedjük magunknak az érzelmek át- és megélését, miközben rá is látunk a helyzetekre, mintákra, és megfejtjük az adott szituáció üzenetét. Az érzelmi körök nehezített terepnek számítanak, mivel itt megmerülés nélkül nincs tapasztalat; megmerülve viszont elég nehéz tárgyilagos távolságot tartani. Kérdés: szükséges-e mindig sterilnek maradni, tárgyilagosan távol maradni, sérülés-elkerülésre játszani.

Még mindig Merkúr-Neptun: aki indíttatást érez, ezek a napok szinte hívnak az okkult tudományok, a mágia izgalmas rejtelmeinek megismerésére. Ezen a területen is elég kevés, ami nem tanulható, a Merkúr pedig éppen a tanulás könnyedségét szállítja nekünk.

A hétvége tehát izgalmas lelki-szellemi (esetleg mágikus) kalandokkal érkezik.

Pálcák a kézben, áldás az úton.