Oldal kiválasztása

Péntek délután a Skorpió jelébe lép a Vénusz. A hétvége kezdetén minden nőiséghez és lelkiséghez kapcsolódó planéta Víz elemű jelben tartózkodik, és mivel a Merkúr is abbahagyja a tolatást és irányba fordul, a múlt visszatérő alakjai és helyzetei helyett immár a jelenre fordíthatjuk figyelmünket. Megjelenik az érzékenység és az érzékiség mind beszélgetéseinkben, mind cselekedeteinkben.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Ha már érzékiség, akkor Skorpió Vénusz. Amikor a Mérleg jelében halad a párkapcsolatok és a szerelem (és az erotika) bolygója, akkor törekszünk a szelíd, harmonikus élményekre, akkor vannak a kis pufók angyalok a rózsaszín felhőkön, lanttal a kezükben. A Skorpió állatövi jegybe érkezvén azonban ez drasztikusan változik. Kár is ezen csodálkozni, hiszen Aphrodité ilyenkor a Mars és a Plútó uralma alatt vonul.

Mit jelent ez magyarul? Szenvedélyeket. Saját mélységeinkből táplálkozó, elsöprő erejű ösztönerők felszínre törését. Aki Skorpió Vénuszkor akar elfojtani, sokkal több energiára lesz szüksége, mint egyébkor. Különösen igaz ez a szexualitásra, a párkapcsolatokra.

Érdemes tekintetbe venni, hogy még a jelenkor „felvilágosult” társadalmának is a szexualitás az egyik fő tabuja. Szép csokor frusztráció és deviancia gyökere található meg ezen az egyébként szentséges területen. A Skorpió-idő mindenkor arról szól, hogy benézünk a függönyök mögé, leereszkedünk saját mélységeinkbe. Bátran szembe merünk nézni a bennünk lakó, eleddig árnyékban és/vagy láncon tartott énrészeinkkel. (Illetve… bátran vagy sem, de maradjunk abban, hogy a Sors automatikusan hozza a szembenézéseket.)

A befelé fordulós rész tehát a lélekmély titkos (?) inspiráció, a párkapcsolati vonatkozás a szenvedélyes erotika, az izgalmas találkozás önmagunk titkos (?) tájaival (és mint ilyen, végső soron mégis befelé fordulós rész).

Akit hív a tánc világa, most pölö elkezdheti (vagy folytathatja) az argentin tangót. Ez a tánc tökéletesen elmeséli, miről szól a Plútó-Vénusz magas szintű kapcsolata. (Akinek pedig kifejezetten ellenállás ébred valahol belül a téma kapcsán, az meg tudja vizsgálni, miért van, honnan jön, és hogyan lehet feloldani.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.