Oldal kiválasztása
Kép: Stephanie Pui-Mun Law: Tarot - Justice

Kép: Stephanie Pui-Mun Law: Tarot – Justice

Az Oroszlán Hold hozza a bátorságot, ami ahhoz kell, hogy legyőzzük belső lehúzó erőinket, és visszavegyük életünk kormányrúdját. Akár teljes egészében és gyorsan, akár lassanként és lépésenként. Ez az égi helyzet erő, eltökéltség, tettrekészség. Csupa-csupa kegyelmi helyzet.

Ezek mellett változatlanul kikerülhetetlen inspiráció az igazság. Egyrészt meglátni, másrészt kimondani. Alacsony szinten ragaszkodni a saját igazságunkhoz és erőből átvinni, lehengerelni minden egyéb élőlényt, más olvasatban keresni a Szeretet Igazságát, aminek a kulcsszava nem a „vagy-vagy”, hanem az „is”.

Ez a második ösvény meredekebb és sziklásabb, mert bizony olykor (na jó: gyakorlatilag folyamatosan) tesztelni kell elméleteinket, gondolatainkat és törekvéseinket, hogy még mindig kompatibilisek-e az Egység ideájával. És bizony sokszor van olyan, hogy észrevesszük, hogy a mienken kívül van egyéb perspektíva is, és ha kilépünk a csizmánkból, akkor bazira a társunk álláspontja tűnik helytállónak.

Uralkodói attribútum, ha képesek vagyunk ezeket a helyzeteket fel- és elismerni. És ha rájövünk, hogy ettől nem leszünk alacsonyabbak, göthösebbek, szánnivalóak. Tudjátok… az Oroszlánhoz tartozik testi szinten a gerinc.

Pálcák a kézben, áldás az úton.