Oldal kiválasztása

A nap közepén Szűz jelébe lépő Hold miatt akár nyugodt is lehetne a szerda, mert önmagában ez az elhelyezkedés jelenthetne stabil érzelmi állapotot, praktikus lelkületet, a részletek fontosságát. Amiért azonban mégsem feltétlenül lesz ez a nap alkalmas a húszezerdarabos puzzle kirakására, az az Uránuszt utolérő Vénusz, aki ilyenkor kapcsolati értelemben kizárólag a szabadság és tisztaság elvei mentén képes üzemelni. A Szűz Hold pedig az előzőekben soroltakon kívül jelenti a lélek rendjét is.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A két hatást összeolvasva: amikor az ember ráébred, hogy lelki szinten a szabadság és a tiszta játék alapvető szükséglet, előszeretettel borogatja meg a szabályokat és korlátokat, és néz kerítésen túlra, illetve lázad fel az eddigi (börtönnek megélt) status quo ellen.

A bennünk élő Művész és Szerelmes bizony szabad. Nem köt meg senkit, és ő sem tűri el a megkötést, bilincselést, láncolást. Akkor sem (vagy akkor is csak átmenetileg), ha a zsinór a legfinomabb selyemből készül, és a karperec egyébként arany. A csúszda attól meredek, hogy ilyen időszakokban még azok ellen a korlátok (bilincsek, börtönök és satöbbik) ellen is lázadunk, amiket önként vállaltunk. Leforrázós a szembenézés azzal, hogy valamit agyból elterveztünk, véghez is vittünk, viszont nem kapunk benne levegőt.

Nos… sok szerencsét kívánok minden kedves Szabadulóművésznek, egyben innen üzenem, hogy szárnyat bontani és szabadon repülni ér. Aki a kalitkában őrzött pintyeire mutatva azt állítja, hogy szereti a madarakat… az, kérem szépen, füllent.

Pálcák a kézben, áldás az úton.