Oldal kiválasztása

A mostani néhány napban impregnálva vagyunk korlátok és ósdi szabályok ellen. Kutatjuk az új utakat, a hétfő ennek jegyében kifejezetten ki is lesz hegyezve az új kezdetekre. Említettük már, hogy a nekiindulás, újdonságokba kezdés előfeltétele az összegzés, a számvetés. A dolgok mélyének ismerete adja meg a biztos alapot az elinduláshoz.

Hétfőn életünk valamennyi és bármely területét megpiszkálhatja az új kezdetek iránti vágy. Ez is egy olyan fejezet, amikor vagy önként vállaljuk és szembenézünk azzal, aminek elérkezett az ideje, vagy olyan helyzetbe hoz bennünket a Létezés, hogy nem lesz más választásunk. (Erre szokta mondani egyik kedves ismerősöm, hogy vagy ugrunk, vagy löknek.)

140331Fontos, hogy átlássuk: minden szellemi szinten kezdődik. Minden dolognak a Teremtésben egyetlen idea volt a magja. Ezért ha a szellemi, gondolati síkok tiszták, és ott rend, van, akkor könnyű belátni, hogy a gyakorlati vizeken is könnyebb lesz evezni.

A zseniális gondolatokat a mostani néhány napban könnyebben váltjuk cselekvéssé. Eljött az ideje, hogy ne csak beszéljünk a szép dolgokról, hanem tegyünk is értük.

Emlékezzetek arra, hogy a szeretet tisztít. És hogy igenis kell bátorság ahhoz, hogy kapcsolatainkban tisztázzuk a rázós kérdéseket, vagy hogy merjünk szeretni, mert a szeretet bizonyos vonatkozásban sebezhetővé tesz. De kérlek: ez ne riasszon Benneteket! Hiszen a mesékben is csak a bátor hős kap Tündér Ilonát. Azt követően, hogy a szíve kiállta az érzelmek tisztító próbáit. No, most ugyanerre nyílik csodás lehetőségünk. Mindannyiunknak.

Pálcák a kézben, áldás az úton.