Oldal kiválasztása

A szerdai újholdat már áthatja a nap-éj egyenlőség hangulata. A mostani megújulások a lélek belső életével kapcsolatosak, és nagyobb eséllyel maradnak rejtve a külső szemlélő előtt. Mivel azonban mindez a Mérleg jelében zajlik, az újrakezdések mögül nem hagyhatók ki a párkapcsolatok és a harmóniára való törekvés.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Lényeges, hogy amit most elindulunk, abban ne legyenek egészségtelen kilengések. Az évnek ebben a szakában fontossá válik az egyensúly.

Jóllehet a Mérleget sokszor azonosítják a konfliktusok kerülésével (sarkosabban a döntésképtelenséggel), azt is jó látni, hogy van életünkben egy olyan mérleg, aminek az adatait lehetetlen kozmetikázni. Ez a műszer pedig az eredmények-kifogások balansz. Bizony ám!

Amikor tehát azt mondjuk, hogy konfliktuskerülés, mindig gondoljunk arra, hogy sokszor csak úgy van eredmény, ha vállaljuk a belső konfliktust és elküldjük kifogásainkat valami kolostorba, ahol még van cölibátus (mert ha a kifogások még szaporodnak is, a saját dolgunkat nehezítjük meg). És sokszor igenis szükség van erőre és sarkunkraállásra a harmónia érdekében. Mert a kifogásokon keresztül nem vezet út Harmóniába. Ezért aztán fontos, hogy ha van is néhány kifogásunk, őket szigorú rendszerre szoktassuk és állandó megfigyelés alatt tartsuk, erős villanypásztor mögött. Mert a kifogás veszedelmes élőlény, agresszív, furfanggal telt, és csak a gyengeség apró jeleire vár, máris kész puccsolni.

Hát tessék ezzel a játékkal óvatosan bánni!

Pálcák a kézben, áldás az úton.