Oldal kiválasztása

A péntek hozhat némi nyugalmat, csendesedést érzelmi téren. Ha úgy választjuk, képesek leszünk látni a lelki folyamatok lényegét, szikárabban állnak előttünk játszmáink, átláthatóbb lesz a térszerkezet.

Ha mostanra időzítünk érzelmi, lelki nagybeszélgetést, jó eséllyel azt értjük majd, amit társunk mondani akar. Érdemes valódi figyelmet szentelni beszélgetőpartnereinknek, mert ez az időszak elhozza a lehetőségét annak, hogy meglássuk a lényeget, észrevegyük a szavak mögöttes tartalmát, megértsük az emberi lélek mélyén rejlő valódi képeket és késztetéseket.

Óvatos duhajoknak nem is muszáj ehhez társat keresni. Ugyanezt a vizsgálódást elvégezhetjük kockás pléd alatt, saját lelkünket górcső alá véve. Meglehet, ráébredünk, hogy saját lelkünk mélységei semmivel sem biztonságosabbak és unalmasabbak, mint társaink lelke, és innen már csak egy lépés, hogy félredobjuk a kockás plédet és elrugaszkodunk a fészekből.

131227Higgyétek el: csupán az első szárnycsapást megelőző pillanat rémisztő. És ott sem a zuhanás… hanem a határtalan szabadság. Aztán később, az első döbbenet után abba sem akarjuk hagyni a repülést. A mámoros, édes, tiszta, szabad szárnyalást.

S hogy mi segít egyre magasabbra emelkedni? A művészet. És a gondosan válogatott, minőségi kapcsolatok.

Pálcák a kézben, áldás az úton.