Oldal kiválasztása
Kép: ancient-origins.net

Kép: ancient-origins.net

Vasárnap, a hajnali álmok idején lép át a Mars a Nyilas jelébe. Az előttünk álló időszakban ez a hatás fokozottan működő szellemi energia képében jelenik meg. Könnyebben megy a tanulás, elsősorban persze olyan témákban, amik iránt képesek vagyunk lelkesedni. A lelkesedés egyébként is fontos lesz itt: megfigyelhetjük magunkon egyes gondolatok érzelmi hatását, következményét. Például ahogyan egy eszme képes lelkesíteni, vagy éppen feldühíteni bennünket. Vagy rácsodálkozhatunk a fáradhatatlan harcosra az igazságkeresés lendületében. Amikor a Jupiter uralja a Marsot, könnyebben ragadnak el bennünket az indulatok, és nagyobb hevülettel indulunk az Igazság nyomába.

Ilyenkor kevéssé az eszme lényeges, sokkal fontosabb a reakció, amit belőlünk kivált.

Az elkövetkező napok (március végéig) az elengedésről is szól(hat)nak. Mégpedig abban az értelemben, hogy szabaduljunk meg minden olyan gondolati energiától (akár eszmétől), ami lehúz, pusztít. Ez általában rágás nélkül lenyelt gondolati struktúrákra vonatkozik. Jóllehet ezeket nagyon nehéz észrevenni, azért nem lehetetlen.

A Merkúr megtette nekünk azt a szívességet, hogy átkelt a Halak jelébe, így ha szentelünk időt a gondolkodásnak, megtalálhatjuk az ideák (meggyőződések) mögött húzódó szellemi húrokat, és az érzelmi gyökereit egy-egy szellemi sablonunknak.

A Nap és a Szaturnusz teremtő fényszögkapcsolatában a teljesség igénye jelenik meg. Előkerülnek ismét a saját határok, saját magunk meghaladása, és a cselekvés, az időben megtett lépések. Ehhez jön természetesen a tapasztalatok szükségessége, és a tapasztalat által nyerhető bölcsesség.

Hogy csak néhányat említsek a ránk váró számtalan csoda közül. A március sem lesz unalmas, ezt bátran kijelenthetjük.

Pálcák a kézben, áldás az úton.