Oldal kiválasztása
Kép: express.co.uk

Kép: express.co.uk

Úgy tűnik, ezen a nyáron az esték elég sűrűre sikerülnek. Augusztus 2-án például a Mars átlép a Nyilas jelébe, kevéssel utána újhold lesz az Oroszlán jelében, a Rák csillagkép olló-csillagának hatókörében.

Az Újhold üzenete rövidebb ideig tart, azonban méltó a figyelemre. Jelesül: egyetlen jól irányzott nyisszantással elengedhetjük (főleg érzelmi értelemben), ami hátráltat bennünket abban, hogy belekezdhessünk régen vágyott dolgainkba.

Most minden új kezdetben jelen van a királyi szeretet, a bátorság, büszkeség és önmagunk felvállalásának lehetősége.

A Nyilas jelébe lépő Mars is elvágás-üzenettel kezd hamarosan: a Skorpió csillagkép ollójánál haladva gyorsan, határozottan levághatjuk azokat a minőségeket, amik pl. akadályozzák az isteni szeretettel való kapcsolatfelvételt. Gondoljatok egyszerű dolgokra: lehetőségünk van felismerni, hogy a teremtett világ felett valóban őrt áll valami nagyobb erő, és (a Mars a Jupiter uralma alá kerül) ha figyelünk, érezhetjük ennek az isteni szeretetnek, tartottságnak a jelenvalóságát.

Nyilas Marskor vág az eszünk, könnyen tanulunk, fénysebességgel száguldjuk keresztül-kasul a filozófia (vagy bármely más bölcselet) tájait.

Nagy kaland, amikor az ember felhagy az információk hajszolásával, vesz pár mély lélegzetet, és tarisznyájában a hamuban sült pogácsával a Bölcsesség keresésére indul.
Amit aztán rendesen meg is lel. Ki előbb, ki utóbb…

Pálcák a kézben, áldás az úton.