Oldal kiválasztása

A közelgő hétvége szenzációs lehetőségeket hordoz.

Megértés: spirituális tapasztalataink segítik megérteni a világot alkotó rendet. A belső harmónia vezet el érzelmi korlátaink megértéséhez (és amit megértettünk, többé nem kell, hogy hasson ránk). A művészeteken keresztül (akár saját kreativitásunk útján) megérthetjük az isteni igazságokat, a vallási-filozófiai rendszerek fölött álló rendezőelvet.

Szellemiség: váratlan sugallatok hoznak zseniális ötleteket. Legyünk résen és figyeljünk bevillanó gondolatainkra, mert ezekkel a Létezés konkrét segítséget ad a kezünkbe az életünkben megtalálható Igazságok érvényesítéséhez, élethelyzeteink tisztázásához, törvényesítéséhez (és itt nem feltétlenül a Ptk-ra gondolok…)

Inspiráció: az anyagi világ radikális változásai előre-felfelé vezetnek. Az ember a (látszat-)valóság keretei között emelkedik soha nem szűnő késztetéssel fokról fokra, lépésről lépésre  a szépségben tükröződő isteni REND felé. Azt találjuk szépnek, ami harmonikus. Gyönyörködünk valamiben (egy dallamban, egy festményben, vagy egy felhőrajzban) és közben nem gondolkodunk azon, kitől, honnan kaptuk ezt a zsinórmértéket, honnan tudjuk olyan szédítő bizonyossággal, mi a harmonikus, mi a szép. Kár lenne azonban erre ráfeszülni: attól, hogy nem ismerjük fel egy belénk rejtett iránytű-erő eredőjét, attól az még bennünk van és zavartalanul működik. Esetleg néha megtehetjük, hogy figyelmet szentelünk neki és hallgatunk a tanácsaira. Kalandvágyók játszhatják azt is, hogy vándorútra kelnek a Szépség ösvényén.

Pálcák a kézben, áldás az úton.