Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Július első hétfőjén napközben lesz újhold, a Rák jelében. A Nap és a Hold már nem érinti a Tejutat, azonban a velük (tágan) együtt vándorló Merkúr még közvetlenül hordozza a magas világok üzenetét.

A Rák újhold önmagában is az érzelmi megújulást jelenti, kiegészítve a családi dolgaink, esetleg generációs mintáink új, magasabb szintre emelésének inspirációjával. Hermész most ezen kívül abban is segít, hogy könnyebben kommunikáljunk érzelmi vonalon. Akinek megbeszélnivalója akad gyermekével (esetleg édesanyjával), okosan teszi, ha hétfőre, a napközépi órákra időzíti ezt.

Közben folyamatosan tartsátok észben, hogy még mindig érvényes (sőt! célszerű, praktikus és bölcs dolog) a lehető legtöbb időt szentelni a bennünk élő tiszta gyermeknek. Táncolni, játszani, bele-beleszaladni a séta közé, és ok nélkül kacagni. Minden(ki)ben a szépet keresni. A jót. A tisztát. (Amúgy ez komoly spirituális gyakorlat, haladóknak.)

Az is normális ilyenkor, ha gondolataink vissza-visszatérnek a múltba, előhoznak feldolgozatlan, rendezetlen témákat (ezt is főleg családi és érzelmi értelemben). Jó hír, hogy amik előkerülnek, azokat – az Égi Segítők védőszárnyai alatt – könnyen ki is tudja beszélni, meg tudja érteni, helyre tudja tenni az, akiben tiszta szándék él minderre.

Akiknél aktuális a család(tervezés), gyermekvállalás, szintén nekirugaszkodhatnak mélyebb beszélgetéseknek ebben a tárgykörben. (Ha így tesztek, gyújtsatok gyertyát! Szepes Mária mondja egyik interjújában: „Szent dolgokról tűz mellett beszélünk”.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.