Oldal kiválasztása

Péntekre virradóra jegyet vált a Merkúr is (már nem BKV-értelemben, hanem zodiákusi koordinátarendszer-értelemben. Igen nagy a nyüzsgés mostanában ezen a fronton…)

Fotó: oilersnation.com

Fotó: oilersnation.com

A kommunikációért felelős planéta az Oroszlán jelébe teszi szárnyasbokás lábfejét (éljen a képzavar!), tehát mostantól jellemzőbb lesz a bátrabb kommunikáció.

A nyuszik ideje még várat magára: most az önmagunkért való kiálláson a sor. Sokan ezt előszeretettel értelmezik félre azt gondolván, hogy ilyenkor szabad az út az önzés előtt. Erről távolról sincs szó, azonban fontos, hogy tudjunk határozott nemeket mondani a méltatlan helyzetekre, és ugyanilyen határozott igeneket az építő, fejlődést magával hozó sors-ajándékokra. Oroszlán Merkúr idején könnyebben értjük meg, hogy nem rabszolgának jöttünk a Földre (és mártírnak sem, ami azt illeti…), és adunk hangot gondolatainknak, újonnan fellelt tartásunk következtében egyenes gerinccel, büszkén.

A női energia továbbra sem kerül ki a figyelem középpontjából: van, akinél billeg a mérleg a behódolás, önfeladás, önkorlátozás és a szabadságvágy, az erők felszabadítása között. Nem is a billegés a baj, hanem ha tudattalanul, vagy önként belecsúszunk egy ketrecbe azért, mert ismét valaki másnak vágyunk megfelelni.

Jó lenne ezeket a helyzeteket felismerni, és elegánsan hárítani. Akkor is, ha régen ismerjük, aki a kelepcébe csalogat. Akkor is, ha azt mondja, hogy szeret.

Pálcák a kézben, áldás az úton.