Oldal kiválasztása

December 30-án reggel a Nyilas jelébe lép a Vénusz. Ennek az égi helyzetnek az egyik olvasata, hogy a következő szűk hónapban a szerelem minőségéről, árnyalatairól tanulhatunk.

Kép: drkrupa.wordpress.com (Venus in Sagittarius)

Kép: drkrupa.wordpress.com (Venus in Sagittarius)

Első lépésként érdemes a lehúzó érzelmeket és méltatlan kapcsolatokat körön kívül helyezni. A csillagképi háttér okán ez most gyorsan és – többnyire – fájdalommentesen sikerülhet. Jó ilyenkor átgondolni, hogy kapcsolati értelemben, érzelmi mintákban és szokásos reakciókban mi az, ami nem visz előre, nem szolgálja épülésünket.

Az érkező hetekben egyszerre látjuk kapcsolataink távlatait és mélységeit. Jobban érzékeljük, van-e egy-egy kapcsolatnak jövője, tudunk-e ajándékozni még egymásnak szépséget, örömet. Ha a válasz nemleges, akkor ideje van az elengedésnek, a továbblépésnek. Mert az új minőség általában akkor érkezik, ha a régi kísérteteket kifüstöltük a pincéből.

A Nyilas jelét (és így az ott vándorló Vénuszt) uraló Jupiter ideájához szervesen hozzátartozik az igazság és az Istenkeresés. Ezért számíthatunk rá, hogy (pár)kapcsolatainkban, férfi-nő vonalon most ezekkel a minőségekkel itatódunk át. Jó dolog például megkeresni a szexualitásban a szakralitást; felfedezni a világokat, melyek akkor nyílnak, amikor az ölelésekbe belevisszük a lélek és a szellem világát IS.

Természetesen ez utóbbi haladó gyakorlat, bátraknak. No de a perspektívát megmutatni veszélytelen. Igaz?

Pálcák a kézben, áldás az úton.