Oldal kiválasztása

Február 16-áig intenzíven, ezt követően pedig (még kb. egy hétig) egyre gyengülő hatással van jelen életünkben a Marsnak és a Jupiternek a megértést, szintézist segítő kapcsolata.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A mostani aspektus szellemileg nagyon termékeny. Rengeteg dolog juthat eszünkbe, lépten-nyomon szellemi inspirációkba ütközünk. Lehet óvodás megoldás, de nagyon hasznos ilyenkor papírral-ceruzával járkálni, és válogatás nélkül leírni mindent és bármit, ami felötlik bennünk.

Ez a néhány nap (pár hét) nem áll ugyanis meg a szellemi termékenységnél. Ami most eszünkbe villan (másképpen: amit most beengedünk a tudatunkba), azt képesek vagyunk megvalósítani. Kapunk cselekvési tervet, megoldási ötleteket. Aztán kapunk még erőt, amivel mindezt kézzelfoghatóvá tudjuk tenni az anyag világában.

Amellett, hogy a szellemi működést húzzák magasabb szintre az égiek, nagyon intenzív megvalósító energiákat is kapunk ajándékba. Érkezik megértés (akár lelki dolgokban is), és közben mindvégig meg tudjuk tartani az egyensúlyt. Vagy megfordítva: minél inkább a jelenre figyelünk, annál könnyebben tudjuk magunkon átengedni ezeket a támogató energiákat.

Most tehát lehet tervezni, töprengeni, merengeni; ezeket a tevékenységeinket jutalmazza az Élet.

Fontos kérdés most az igazság, és egy-egy eszme (vagy gondolat) esetleg indulatokat ébreszt bennünk (és társainkban), érdemes ezért ezt szem előtt tartva vitába merülni. Hogy a másik ember érzelmeire (és igazságára) tekintettel tudjunk lenni, és valóban csak az építő eszmecsere maradjon.

Pálcák a kézben, áldás az úton.