Oldal kiválasztása
Kép: blog.awma.com (Zen)

Kép: blog.awma.com (Zen)

November 20-án, a késő esti órákban a Merkúr átlép a Nyilas jelébe, csillagképi értelemben pedig nem sokkal később eléri a Skorpiót.

A péntek – azon túl, hogy továbbra is felszínre tör(het)nek mélyben forrongó (ösztön)erők – elindítja a tudásvágyat, ami az elkövetkező néhány hétben kiemelten fontossá válik életünkben. Természetesen embere válogatja, kit melyik kortya érdekel az egyetemes tudás-óceánnak, azonban most többeket foglalkoztat majd a lélek világa, a láthatatlan tartományok titkai, mint általában.

A megismerés vágya késztethet a másik ember titkainak kifürkészésére, de arra is, hogy az Igazság nyomába eredjünk – a tudás önmagában rejlő jutalmáért. Pompásan megy ilyenkor a tanulás, gyorsan vág az eszünk, és örömünket leljük a szellemi pengeváltásokban, elménket megmozgató eszmecserékben.

Tudomásom szerint az eszünk az egyetlen alkotórészünk, ami úgy tud erősödni a fokozott igénybevétel által, hogy nem lesz izomlázas. Már csak ezért is megéri használni. Itt természetesen nem felesleges agylefetyelést értek – még mindig nem.

A tanulásban általában jelen van egy tanítvány, és egy (vagy több) Mester. Érdemes lehet eltöprengeni azon, hol vannak hétköznapi mestereink, kik ők, és mire tanítanak bennünket. Az ilyes töprengések olykor meglepő eredményekre vezetnek…

Pálcák a kézben, áldás az úton.