Oldal kiválasztása

– avagy a Bölcsesség Újholdja

Kedden napközben áll együtt a Nap a Holddal a Skorpió csillagképben, a Nyilas jelében. Mostanra aki akart, meg tudott szabadulni lehúzó terheitől – vagy legalább azok jelentős részétől – és így indulhat tovább, akár a bölcsesség megszerzése felé.

Kép: New Moon (Maharani Rutan)

Kép: New Moon (Maharani Rutan)

Az Újhold mindig kezdeteket, megújulást jelent. A Nyilas stációban ez jelentheti új Bölcsességet, vagy a régi tudás újragombolását. Az Igazság és a filozófia (esetleg istenkeresés) egész hónapban központi téma. Emellett Nyilas Hold alatt az Igazság lelki-érzelmi kérdéssé válik. Igazat beszélni, így cselekedni: alapvető indíttatás.

Ha tanulni vágyunk, kedden érdemes megtenni a kezdő lépést, illetve ez a nap kedvez a tanulási folyamatoknak konkrétan az iskolapadban is és általában is.

Akinek vannak hosszútávú tervei, dédelgetheti őket kedvére. Akinek még nincs, az csinálhat. Holnap a lelkünk is nagyobb távlatokat érzékel, mint máskor.

Háttérben futó programként pedig elmenthetjük, hogy ha a cselekedeteinket a rálátó szeretet, az ítéletmentes türelem és a megbocsátó figyelem vezérli, a dolgok általánosságban rendbe fordulnak.

Nem, a megbocsátás, szeretet, stb. (lásd fent) nem érdem kérdése. Hanem állapot.

Pálcák a kézben, áldás az úton.