Oldal kiválasztása

Az idei Vízkereszt picikét szembemegy a hagyományos témakörökkel, és a vízről enyhén átteszi a hangsúlyt a tűzre. Picikét. Enyhén. Azért persze hasznos idén is átgondolni, mi is ennek a napnak az egyébkénti lényege.

Kép: pinterest.com (Rising Phoenix)

Kép: pinterest.com (Rising Phoenix)

Nap és a Plútó együttállása szerdán egzakt. A Merkúr pedig retrográd. Amikor veszekedést, zsigerből indított anyázást láttok az utcán (esetleg közlekedési helyzetben), az ezért (is) lehet. Csak úgy írom, hogy felismerjétek, ha látjátok. Titeket biztos nem darál be az energetikának ez a khm… nem túl elegáns szintje.

Ami viszont már magas szint, és sokkal izgalmasabb, az a létezés teljességének érzékelése, tapasztalása, amit a Nap-Plútó szimbolizál. A lehetőség, hogy a saját mélységeinkre való rálátás, saját ösztönvilágunk felett szerzett hatalom vihet bennünket előre. Az ösztönök most (sem) a Gonosz csábító csapdái, hanem gyönyörű lehetőségei a fejlődésnek.

Ha eddig nyuszifülnek éreztük magunkat, most akkor is megérezhetjük, micsoda erő, akarat, tűz lobog bennünk. Hogy a lelkesedést felesleges kívülről várni, mert minden (MINDEN!!!), ami az életutunkon csak kellhet, már eleve a tarisznyában van. Motivációért, reggelfelkelési indokokért nem érdemes kifelé indulni. Mindenkit ott vár a személyre szabott varázslata a (valódi!) vágyai sorvezetője mentén, ahogy erről már többször volt szó. Ezekben a napokban azért sokkal könnyebb a dolgunk, mert az amúgy finom, halk hangocskák most erősítést kapnak, hogy homokba dugott fülekkel is esélyünk legyen meghallani őket.

És – tekintve, hogy mindebbe az Uránusz is beleszól egy erős teremtő fényszöggel – a lendület, cselekvés, ébredés, ami most zajlik, már vegytisztán a szabadságot és tisztaságot (megtisztulást) célozza, segíti. Mert a legelső lépés, hogy az emberlélek gyakorlati tapasztalatokon át tanuljon saját örökkévaló szabadságáról és fénylényegűségéről.

Csak legyetek bátrak, Kedvesek! Ez az idő most nem a habozásé, vagy passzivitásé. Ez most, kérem szépen, a cselekvés ideje. Mégpedig a gyors, merész, határozott, tűzhajtásos cselekvés ideje.

Pálcák a kézben, áldás az úton.